Bir programlama dilini tam öğrenmek mi yoksa aynı anda birden fazla programlama dili öğrenmek daha doğru?

0

Şuan python3 öğreniyorum bu dili yeteri kadar öğrenene kadar bekleyeyim mi yoksa c++ gibi  başka dilleri de öğrenmeye çalışarak birden çok dille mi devam edeyim Yahut python a devam ederken artı olarak html öğrenmeye mi gayret edeyim ?

Not: Sanırım html bir dil olarak sayılmıyor yani daha kolay öğrenilebilir diye düşünüyorum doğru mudur?

mutecessis mutecessis (216)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Programlama yeni başlayan arkadaşlara her zaman şunu tavsiye ediyorum: Başlangıçta birden fazla programlama dilini giriş seviyesinde öğrenenmeyi deneyebilirsiniz. Bu o dil hakkında genel bir fikir verir. Bazı dilleri seversiniz bazılarından nefret edersiniz.

    Hangi dil size daha anlaşılır ve kolay gelirse o dili öğrenin ve o programlama dilinde uzmanlaşın. Bir programlama dilinde uzmanlaştıktan sonra başka bir programlama dilini öğrenmek çok daha kolay ve hızlı olacaktır.

    Programlama dilleri temel olarak birbirine çok benzer. Hepsinde birbirine yakın kavramlar vardır. Fakat söz dizimleri farklılık gösterir. Maymun iştahlı olmayın. Bir dilde uzmanlaşın bu yeterli olur. Daha sonra ilgi, çalışmak istediğiniz alana özel bir uzmanlık gerekecek: Oyun yazmak istiyorsanız oyun programlama, web uygulaması geliştirmek istiyorsanız web programlama, mobil uygulama geliştirmek için mobil programlama gibi bir kanalda uzmanlaşmak yararınıza olur.

    Bir programlama dilini neden öğrenmek istediğiniz de önemli. Profesyonel anlamda bu sizin işiniz olacaksa kısa bir piyasa araştırması yapmak, çalışmak istediğiniz ülkede hangi programlama dili daha yoğun kullanılıyor ve iş olanakları neler gibi konuları araştırmakda fayda var. Kariyer sitelerinde hızlıca bir arama yaparak iş ilanlarına göz gezdirebilirsiniz.

    Her işin modası olduğu gibi programlama dillerinin de modası var. Her sene bazı diller parlatılır, bazıları kaybolur gider.

    Fakat C, C++,C#, Java, Python,JavaScript gibi diller her zaman var olacak.

    HTML bir programlama dili değil. Fakat bir dil. Web'in yani internetin ana dili HTML. Eğer web programlama, web tasarım merakınız varsa elbette öğrenmeniz gerekli.

    Programlamaya başlayanlar HTML ile başlayabilir. Bir programlama dili olmasa da kod yazmayı keyifli hale getirir ve sizi kod yazmaya alıştırır. HTML çoğu zaman diğer programlama dili ile hazırlanan projelerde de kullanılır.  Şahsi fikrim her yazılımcı mutlaka az da olsa HTML dilini bilmelidir.

    Python öğrenirken diğer dillere de bakabilirsin ama ağırlığın Python olsun. Birden fazla dil öğreneyim diye her dilden azar azar bilen birine dönüşme. Bu senin bir programla dilinde uzmanlaşmanı engeller ve hiç bir işine yaramaz.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler @alattin senin herhangi bir programlama dilinde(python biliyorsan pythona) hakim olmak (iş başvurusunda pythona hakimim diyebilecek kadar )için hergün 3 saat çalıştığını varsayarsam kaç gününü almış idi mutecessis 6 yıl önce
    • @mutecessis eğer bir programlama dili biliyorsan, 3-6 ayda genel olarak hakim olursun. Ama uzmanlaşmak için fazlaca proje yapman gerekir. Genel olarak dile hakim olmakla proje yapmak çok farklı. Böyle diyorum ama sen çok yeteneklisindir 2 ayda geneline hakim olursun onu bilemem tabi. alattin 6 yıl önce
    • Kişiye bağlı, net birşey yok anladım @alattin mutecessis 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol