Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu nedir?

0

Her zaman girdiğim ve üyeliğim olan bir siteye girdiğimde Google Chrome bana böyle bir uyarı getirdi: Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu. Chrome .... X sitesinin şifresini hemen değiştirmenizi öneriyor.

Bu nedir arkadaşlar hack mi edildim? Şimdi Chrome'da kayıtlı tüm paroları değiştirmem mi gerekiyor? Google Chrome'da kayıtlı şifreler mi ifşa oldu. Çok tedirgin oldum..

alivecan alivecan (337)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu  uyarısı Google Chrome tarayıcısının yeni bir özelliğine ait uyarı.

    Bu özelliğe Password Checkup deniyor. Herhangi bir sitede Chrome üzerinden parola kullandığınızda Chrome parolanızı kontrol ediyor ve daha önce ifşa olan parolalardan biri mi değil mi diye bir kontrol gerçekleştiriyor.

    Geçtiğimiz senelerde çeşitli sitelerde yaşanan hack sorunları nedeniyle yaklaşık 4 milyar parola ortaya çıktı. Örneğin sen hepsiburada.com'da bir hesap açtıysan ve hepsiburada.com hack edildiyse senin parolan saldırganların eline geçti demektir.   Bu 4 milyar parola şimdi ortalarda geziyor. Dileyen herkes bu parolalara eişebiliyor. Elbette saldırganlarda, siber korsanlarda da bu parola veritabanı mevcut.

    Google Chrome'da bir sitede parola kullandığında bu parolayı alıyor ve 4 milyar parola arasında bu parola var mı kontrol ediyor. Eğer varsa bu parola ile ilgili sana Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu uyarısı veriyor.

    Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu uyarısı uyarıyı aldığın site ile alakalı. Fakat Adsl modeme erişmek istediğinde de parola girersen bu parola da kontrol edilecektir.  Yani Chrome üzerinden kullandığın tüm parolalar artık kontrol ediliyor.

    Google Chrome aslında sana şunu diyor: Bu paroları artık kullanma 

    Herhangi bir sitede kullanıcı adı ve parola alanına yazdığın her parola artık Chrome tarafından taranacak ve hack edilmiş bir parola olup olmadığı konusunda kullanıcılar uyarılacak.

    Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu uyarısı Google'da kayıtlı parolaların tamamı ifşa olduğu anlamına gelmiyor. Sadece uyarı girilen site ile alakalı ve o an kullanılan parola ile alakalı. Bu parolayı değiştirin ve bir daha kullanmayın.

    Parola kontrolü yanlış hatırlamıyorum Masaüstü Chrome ve Mobil Chrome 79 sürümünden sonra geldi. Yani Chrome sürüm 79 ve üzeri kullanıyorsanız Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu mesajı ile karşılaşma ihtimali oldukça fazla.

     

     

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

    • teşekkür ederim alattin abi. sadece o parolayı değiştirsem sorun kalmıyor yani. bi an korktum hepsini değiştirmem gerekse çok fazla kayıtlı parolam var :( alivecan 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol