Bir siteye Türkiye'den erişim engeli olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

0

Türkiye'de bir web sitesine erişim engeli uygulanıyor mu bunu nasıl kontrol ederim?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bir siteye Türkiye'den erişim engeli olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

    Bilindiği üzere zaman zaman web sitelerine mahkemelerce erişim engeli yacağı verilebiliyor. TİB yani BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU mahkeme tarafından erişim engeli kararı alınan web sitelerini engelliyor.

    Bir Web sitesinin TİB tarafından engellenip engellenmediğini http://eekg.tib.gov.tr/ adresinden sorgulayabiliyoruz.  Bu web sitesinde Site Adı/IP ve Resim Doğrulama Kodu yazıldıktan sonra yeşil renkli sorgulama butonu tıklandığında site engellenmiş mi, bunula ilgili bir mahkeme kararı var mı görebiliyorsunuz.

    Örneğin drive.google.com için sorgulama yaptığınızda karşınıza  şöyle bir sonuç geliyor

    drive.google.com) hakkında uygulanmakta olan kararlar:

    5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (drive.google.com) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nın 08/10/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-156393 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır. 
    (After technical analysis and legal consideration based on the Law Nr. 5651, ADMINISTRATION MEASURE has been taken for this website(drive.google.com) according to Decision Nr. 490.05.01.2016.-156393 dated 08/10/2016 implemented by Information and Communication Technologies Authority.)

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun idari tedbir olarak uygulamakta olduğu erişimi engelleme kararlarına itiraz edebilirsiniz. Bunun için "itiraz et" butonuna tıklayınız.

    Bu sitenin mahkeme kararınca erişime kapatıldığı anlamına geliyor.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    • drive.google erişim nasıl engellenir, bu nasıl bir mantık? Google drive sistemini kullanan ve iş yapan birçok insan varken, böyle birşey yapmanı akıl sır ermiyor gerçekten.Haberi yeni gördüm daha çok şaşırdım gerçekten. ismailsarp 7 yıl önce
    • @ismailsarp kararı verenlerin Google Drive'in işlevinden bihaber olduğu ortada. Bunun sonu internetin ya da google.com'un erişlime kapatılmasına kadar gidebilir. Maalesef bilgisiz insanların verdiği kararlar yüzünden pek çok kişi etkileniyor. Bunu da akla mantığa sığdırmak mümkün değil. murat 7 yıl önce
    • @murat aynı fikirdeyim. Ayrıca bugün itibariyle de tekrar açılmış :) ismailsarp 7 yıl önce
    • @ismailsarp şimdi de Github kapatılmış. Ne yapmaya çalışıyorlar belli değil murat 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol