Bir Web Sitenin TÜM Dosyalarını Çekmek?

0

Arkadaşlar çok kafama takılan ve gerçekten de ihtiyacım olan bir konu fakat heryere baktım istediğim sonuca ulaşamadım. Şimdi amacım bir web sitesinin TÜM dosyalarını(Pdf,css,html,asp.net) çekmek istiyorum. Yani winhttrack gibi programlar sadece şablonunu ve bağlantılarını çekiyor. Benim yapmak istediğim şey ise aynı admin'in sunucuya bağlanıp tüm dosyalarını nasıl kontrol edebiliyor ve görebiliyorsa aynı şekilde biz nasıl erişebiliriz. Örnek olarak elimizde bir web sitesi var bunu öyle bir çekicez ki farklı domain alıp aynı işlevi görebilsin. 

nvidia nvidia (2)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    @temmuz'un bahsettiği konu bu: Web sitelerinin kaynak kodları indirilebilir mi?

    Bir web sitesindeki tüm dosyaları indiremezsiniz. Siz sadece size izin verilen dosyaları indirebilirsiniz. Ben sunucuya bir pdf dosyası koysam ve anonim kullanıcı (normal web sitesi kullanıcısı) bunu indiremez olarak ayarlarsam siz bunu indiremezsiniz.

    Bir web sitesie girdiğinizde tüm asp.net, php gibi teknolojiler ile geliştirilen sayfaların HTML olarak karşılığı size gönderilir. Ben sunucuda DateTime.Now() komutunu kullandığımda siz bunu 16.04.2017 11:23 gibi görürsünüz. 

    @temmuz'da bahsetmiş akti takdirde herkes dilediği siteyi indirir. Facebook'u indirir 1 saat içinde kendi Facebook'unuzu açarsınız. Böyle olsaydı kimse web sitesi geliştirmez, uygulama yazmazdı.

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Bir web sayfasını ve varsa onunla bağlantılı sayfaları HTML olarak kaydetmek mümkündür. Buna o sitede yazılanlara/bilgilere çevrim dışı bakabilmek için gerek duyulur. Fakat senin istediğin muhtevada o siteyi başka bir domain ile yayınlanmasını mümkün kılacak kodlarıyla kopyalayabilimek mümkün değildir. Eğer zaten bu mümkün olsaydı her isteyen her istediği siteyi kopyalayabilir ve hatta çalabilirdi;  bunları kötü amaçlarlada kullanabilirdi.

      Birkaç ay önce bununla alakalı olarak bir konu açılmış ve bu konu altında @alattin güzel ve doyurucu bir bilgi vermişti. Ben aradım, bulamadım, sende ara bulabilirsin belki. Ayrıca zaten @alattin bu muhabettimizi işitecektir. Sana gereken bilgiyi herhalde verir.

      Birde bu eski konuların bulunabilmesi ile alakalı daha fazla kolaylıklar getirilebilse.. Geçenlerde bununla alakalı bir düzenleme ve iyileştirme yapılmıştı ama pek yeterli olmadı gibi. Daha fazlasına ihtiyaç olabiliyor. Buda duyulmuştur herhalde :)

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Eski konuların bulunması için düzenli etiketleme ve içeriğin arama motorlarına uygun olarak girilmesi gerekiyor. Sık sık girilen soru ve cevapları düzenlemeye gayret ediyoruz. Fakat varsa bir önerin uzmanim.net'e eklemek isterim :) alattin 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol