Birisi sürekli telefonuma erişim sağlıyor

0

Merhaba yaklaşık 2 aydır 10 tane telefon değiştim 5 hat aldım ama birisi telefonuma erişim sağlıyor nasıl oluyor bu yada ne şekilde yapabilinirki buna Böyle birşey mümkün mü ya da nasıl yapılıyor? 

 

aysedavet aysedavet (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba,

    Öncelikle neden birisinin telefonunuza erişimi olduğunun düşündüğünüzü yazarsanız daha iyi cevap yazabilirim. Yani sizin haberiniz olmadan farklı numaralar mı aranıyor, mesajlarınız veya dosyalarınız mı siliniyor, sosyal medya hesaplarınızda sizin haberiniz olmadan anormal işlemler mi yapılıyor gibi sorulara cevap alabilirsek daha iyi bir durum analizi yapabiliriz.

    Yeni bir telefona yeni bir hat aldığınızda, yani sıfır bir telefon kullanmaya başladığınızda siz şüpheli bir işlem yapmazsanız herhangi birisi bu telefona erişim sağlayamaz. Ancak eğer önceki telefonlarınızdaki bilgilerinizi yeni telefona da taşıyorsanız o zaman eğer dosyalarda virüs varsa yeni telefona da bulaşabilir. Virüs varsa tespit etmek ve silmek için şuan kullandığınız telefona Google Play Store'dan "Malwarebytes" uygulamasını yükleyin ve telefonunuza bu uygulamayla tarama yapın. Eğer virüs bulunursa virüsü Malwarebytes aracılığıyla silebilirsiniz. Ancak hâlâ birisinin telefonunuza erişim sağladığını düşünüyorsanız telefonu sıfırlamanız gerekebilir.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet hesaplarima erişim var faturam çok yüksek geliyor bütün hesaplarika erisimim gitti eski numaram üzerine sadece watsap kuruyorum yeni tellerde ama aramalarım mesajlarım kısıtlanıyor size şuan çektiğim bı ekran resmini atmak istiyorum ama burdan atamıyorum bı iltibat no atar mısınız yada ben size ulastirayim lütfen yardımcı olun bana 

      aysedavet aysedavet (1)
      1 yıl önce cevaplandı

      • Gerçekten sıkıntılı bir durum olduğunu anlıyorum. Öncelikle dediğim gibi Malwarebytes uygulaması ile tarama yapın. Aklınıza gelebilecek bütün hesaplarıbızın (sosyal medya hesaplarının, internet sitelerindeki hesaplarınızın, varsa banka kartı hesaplarınızın ve diğer hesaplarınızın) şifrelerini değiştirmeye çalışın. Size özelden göndereceğim linklerden çalınan bazı spsyal medya hesaplarınızın geri alınmasına dair bilgilendirme var. Banka hesabınız varsa, müşteri hizmetlerini arayın (bu dediğim işlemleri kesinlikle güvende olduğunu düşündüğünüz farklı bir telefondan yapın). Banka müşteri hizmetlerine şifre değiştirmek istediğinizi söyleyin. Eğer bilgiler, telefonunuza ulaşan kişi tarafından değiştirilmişse bankaya hesabınızın çalındığını anlatın. Yani bütün dijital hesaplarınızın önemli olanlarının şifrelerini değiştirin ve önemsizlerini kapatın. Ayrıca bu yazdıklarım tamamen bir tavsiyedir ve sizin bunları uygulama konusunda herhangi bir zorunluluğunuz yoktur. Herhangi bir problemle kaşılaşılması durumunda benim ve uzmanım.net'in hiç bir sorumluluğu olmadığını da belitmek isterim. xbedirhanx 1 yıl önce
      • Çok sağolun yardımcı oluyorsunuz desihiniz programı indirdim yüksek risk dedi sorunları çözdü ama maalesef watsap hesabıma giriş yapamıyorum hiçbir hattimin e devlet şifremi bile calmislardi kurtarmaya çalıştıklarını kurtardım gidenler gitti arada bir twlefonun sol üst köşesine mercimek kadr bı siyah bişey geliyor 10 15 saniye aonra gidiyor ekran resmini aldım ama sana iletirkm size bilmiyorum bugün e nabız sayfasına giriş yapmam gerekti ama e nabizdna bile uyarı aldım 3 taraflar için vs teli sıfırlamak için fabrik ayarına dön dedim önüme çıkan yazı cihazda başka kullanıcılar. Var diye Artık pskolojimle çok oynuyorlar kafama sıkacak hale soktular 🙁🙁🙁🙁 aysedavet 1 yıl önce

      0

      Telefon ve hat değiştirmenize rağmen biri sizin telefonunuza erişiyorsa muhtemelen telefona fiziksel erişimi olan biri telefonunuza casus yazılım yüklüyordur.

      Şuanda güncel bir Android veya IOS cihaz için alenen bilinen bir güvenlik açığı yok. Yani önüne gelen istediği telefona uzaktan erişemez. 

      Yani, üzerinde Android sürüm 11, 12 olan ve güvenlik yamaları yüklenmiş bir telefona şüpheli bir yazılım yüklemezseniz bu telefona uzaktan erişim mümkün değildir.  

      Hat, telefon değiştirdikten sonra (bu telefonları güvenilir bir yerden aldığınızı varsayıyorum), telefona şüpheli bir yazılım yüklemezseniz telefonunuza uzaktan erişim mümkün değildir.

      Böyle bir şey mümkün olsaydı, herkes birbirinin telefonuna sızar, kimse de telefon kullanmazdı.

      alattin alattin (16999)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol