Bitcoin nedir? Nasıl alınır?

0

Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Beni bilgilendirir misiniz? 

nibal nibal (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bitcoin, basitçe sanal dijital para birimi olarak adlandırılır. Arkasında belirli bir kurum/kuruluş yoktur. Bilgisayarda çeşitli hesaplamalar ile üretilir, oldukça zahmetli bir iştir. 

    Yurtdışında bazı yerlerde Bitconi normal paraya çevirebiliyorsun, hatta Bitcoin ile alışveriş yapılabilen yerler bile var. 

    Detaylı bilgiyi Bitcoin nedir? konusunda bulabilirsin. Bir de Bitcoin virüsleri var. Bitcoin virüsü nedir? konusunda detaylı olarak açıklanmıştır.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Bunu edinmemiz imkansız mı? nibal 6 yıl önce
    • İmkansız değil. Türkiye'de de bu işi yapanlar var. Mesela Nejdet Delioğlu abimizi biliyorsundur belki, o yapıyor. Onun videolarını izleyebilirsin @nibal omercik 6 yıl önce
    • İzledim. Anlamadım. Anladığım tek şey sinir, adam ekran kartlarını almış, bunlar yüzünden ekran kartları pahalandı. nibal 6 yıl önce

    0

    Bitcoin alabilmek için bir bitcoin borsasında hesap açman gerekiyor. Bitcoin için yerli ve yabancı borsalar var. 

    Yabancı bitcoin borsalarına örnek: 

    Yerli bitcoin borsalarına örnek:

    Öncelikle bu borsalardan birine kayıt olman gerekiyor. Yabancı dilin yeterli değilse türk borsalarını tercih etmen mantıklı olacaktır.

    Daha sonra bu borsalar üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirebilirsin. Ama eğer bitcoin alacaksan cüzdan nedir, bitcoin transferi nasıl yapılır bunlarla ilgili bilgi sahibi olmanda fayda var. Yani biraz google üzerinde araştırma yaparsan bu bilgileri kolayca elde edebilirsin.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Ben ilk defa böyle oldum. Nötr gibi. Anlayamıyorum. Her yere baktım. nibal 6 yıl önce
    • @nibal çok normal yeni bir teknoloji, anlaması zor oluyor. yerli borsalardan birine üye olabilirsin. Üyelik işlemi basit. Daha sonra önce hesabına TL yatırman gerekiyor. Bunu da havale yoluyla yapıyorsun. Kredi kartı ile almak istersen bitit.io adlı site var. alattin 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol