Bitcoin nedir?

0

Bitcoin nedir?

Bitcoin ne işe yarar?

Bitcoin nasıl üretilir?

alattin alattin (16984)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Bitcoin nedir?

    Bitcoin (sembolü: ฿, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. (Wiki)

    Bitcoin sanal, dijital bir para birimidir. Belli bir merkezden kotrol edilmemektedir.  Bitcoin Madenciliği (Mining) Bilgisayarın GPU ve CPU'su kullanılarak Bitcoin üretmeye verilen isimdir. Bu işlem oldukça zahmetli ve maliyetli bir iştir. Çoğu zaman harcanan elektrik maliyetini karşılamayacak üretim yapılır.

    Bitcoin herhangi bir devlet veya kurum tarafında üretilmez ve kontrol edilmez.  Yapılan her işlem sanal olarak gerçekleşir. Bitcoin özellikle illegal işlemlerin yapıldığı tor gibi ağlarda bolca kullanılır.

    Bitcoin paraya çevrilebilmektedir. Aynı şekilde para ile bitcoin almak da mümkündür. Fakat Türkiye'de yasal bir zemine dayanmadığı için artık bitcoin işlemleri (bitcoin'i nakte çevirme) mümkün değildir. Paypal gibi bitcoin üzerinden işlem yapan şirketler Türkiye operasyonlarını bir süre önce durdurdular. 

    Bitcoin normal hayatta paraları sakladığımız gibi dijital bir cüzdanda saklanır.

    Bitcoin değeri oldukça değişkendir. Anlık dalgalanmalar açıktır. Bu sebepten işlem yapmadan önce alacağınız riskleri iyi araştırmalı ve bu riskleri kabulleniyorsanız bitcoin işlemleri yapmalısınız.

    Yine bitcoin işlemlerinde geri ödeme yoktur. Bu da bilmeniz gereken diğer önemli nokta.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol