Bluetooth kulaklık bilgisayarla nasıl eşleştirilir?

0

Merhaba, yine ben :) Jabra BT2035 marka bir Bluetooth kulaklığım var, bunu bilgisayarımla bir türlü eşleştiremedim. Telefonumu sorunsur bir şekilde gördü ve eşleşti fakat bilgisayarda işler o kadar kolay değilmiş. Yardımcı olur musunuz rica etsem...

NOT: Windows 10 kullanıyorum

sevgikilinc sevgikilinc (22)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu konuyla alakalı bazı çözüm önerilerim olacak. Deneyip sonucu bize bildirirseniz, sevinirim.

    Bluetooth sürücüsünü kontrol etme

    Bilgisayarınızın Bluetooth sürücüsünde herhangi bir sorun varsa Bluetooth aygıtlarıyla eşleşme problemi yaşaması çok doğaldır. Bunu anlamak için telefonunuzla bilgisayarı eşleştirmeyi deneyin. Eğer "eşleştirildi" ibaresi görüyorsanız her iki cihazda, Bluetooth sürücünüzde problem yoktur fakat eşleşme sırasında bir sorun çıkıyorsa sürücünüzde problem olduğu apaçık ortadadır. Aygıt Yöneticisi'nden (devmgmt.msc) gerekli kontrolleri yapıp tercihe göre güncelleyebilir veya tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

    Kulaklığı eşleşme moduna alma

    Bluetooth sürücünüzde sıkıntı yok, bilgisayarınız telefonunuzla sorunsuz bir şekilde eşleşiyor ama hala kulaklığınızı bağlayamıyorsanız problemi bilgisayarda aramayın. Zira Bluetooth kulaklıklarda eşleşme modu adını verdiğimiz bir olay vardır. Kulaklığın açık olup ışığının yanıyor durumda olması ayrı, eşleşme modu ayrıdır buna dikkat edin.

    Şimdi şunu denemenizi isteyeceğim: Kulaklığı tamamen kapatın ve kulağınıza koyun. Sonra bip sesi duyana kadar tuşa basılı tutun, duyduktan sonra tuştan elinizi çekmeyin ve tekrar bip sesi duyana kadar basılı tutmaya devam edin. Yani toplamda 2 adet arka arkaya bip sesi duyacaksınız. Bunun sonucunda kulaklığınız eşleşme moduna geçmiş olacaktır. Şimdi bilgisayarınızla eşleştirmeyi tekrar deneyin.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • ben eslesme modunu bilmiyodum, kulagligi calisyirinca baglanti kurulur saniyordum meger onu yapmak gerekiyomus.. cok saolun sevgikilinc 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol