boot /bcd 0xc000000e hatasının çözümü nedir?

0

ASRock 775VM800 marka anakart USB ile boot ederken boot /bcd hatası alıyorum. Windows XP yüklü DVD desteklemiyor. BIOS güncel Windows 7 msdn ISO dosyasını Rufus gibi programlar ile MBR olarak yazdırıyorum fakat önyükleme için bir tuşa basın dedikten sonra boot bcd 0xc000000e hatası alıyorum. Lütfen yardım edin. Çoğu yerde konu açtım ama yardımcı olmadılar. Saygılarımla.

abdullah145360 abdullah145360 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    "Ön yükleme için bir tuşa basın" ekranına kadar gelebildiğine göre kullandığın USB aygıtının boot olmasında problem yok. Problem daha sonrasında.. Buda boot aygıtında kullandığın ISO'nun bozuk veya problemli olduğunu düşündürüyor. Birde farklı ISO dosyası kullanarak denemelisin.

    Yada USB aygıtı problemliyse, belki.. Buda bir ihtimal ama diğer ihtimale göre daha zayıf. Olmazsa USB aygıtını değiştirmeyide denersin.

    Edit: 

    0xc000000e Boot Error - 0xc000000e Önyükleme Hatası (tıkla)

    Bu sayfadaki çözümü oku. Umarım faydalı olur.

    İngilizcen yoksa veya zayıfsa Google Çeviri ile sayfayı Türkçe yapabilirsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Farklı bir usb bellek ve farklı bir iso dosyaları ile denedim sorun hala ayni ama baska bir bilgisayarda kuruluma gayet sorunsuz geçiyor ve hatta tamamlanana kadar da bekledim sorunsuz herşey sadece bu kasaya taktığımda böyle bir hata ile karşılaşıyorum. Acaba bios dan bi ayar mi gerekiyor.

      abdullah145360 abdullah145360 (1)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Mesajıma ilave yaptım, bakarsın. Bu arada BIOS ile hiç uğraşma. Default hale getir, yeterli olur ve doğrusuda odur zaten (Önce f9 ve enter, sonrada f10 ve enter tuşlanır). BIOS Default yapıldıktan sonra sadece USB aygıtın için boot önceliği verirsin, o kadar. temmuz 5 yıl önce
      • Hâlâ aynı malesef. abdullah145360 5 yıl önce
      • Arkadaşlar galiba sorunun neden kaynaklandığını buldum. Anakartımda 2 adet sata portu mevcut BIOS tan advanced / ide controller kismindan non raid yapinca HDD aktif oluyor. USB den boot icin bir tusa basin dedikten sonra bilgisayar yeniden basliyor. Yani ben sata yerine IDE HDD taksam bu sorun ortadan kalkarmi acaba. BOOT BCD Hatasi gitti sorun burdaymis ama bu seferde dedigim gibi iste boot icin bir tusa bastiktan sonra yeniden basliyor. Windows is loading files demiyor. Mesala XP icin SATA / IDE icin windows yukleme ISO su ayri ayri oluyor Windows 7 icinde mi boyle bisey var. abdullah145360 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol