Bootable Çalışan Antivirüsü Kapatabilen Virüs

0

 

 2 gündür bu tarz bir sorunla uğraşmaktayım. Bilgisayarda, çeşitli durumlarda işlem yapılmasını engellemek için uyku moduna alan garip bir virüs bulaştı. Hatta bazen bilgisayar normal bir şekilde başlamıyor. Çok yavaş çalışıyor. Güvenli modda başlatmadan yine uyku moduna alıyor. Durum böyle olunca öncelikle Kaspersky Rescue Disk denedim. Usb'den boot ettirdim fakat taramayı başlattıktan 1-2 dk sonra bilgisayarı beyaz bir ekran kapladı ve kapandı. 2 kere denediğimde aynı sonucu aldım.  Sonrasında Dr. Web BootUSB'yi denedim. Bu sefer kapanmadı fakat Dr. Web kayda değer bir virüse rastlayamadı. Böylesi bir durumda ne önerirsiniz? Bu virüs BIOS'a bulaşmış mıdır? Ben böyle birşeye pek ihtimal vermedim. Fakat olabilir mi?

Bilgisayarda Eset NOD32 8 ve Windows 10 deneme sürümü yüklü. Fakat NOD32 hiçbir uyarı vermedi şu ana kadar. 

Birde şunu belirteyim Kaspersky Rescue Disk'i usbye hazırlarken virüs bulaşmış bilgisayardan hazırladım. Ondan dolayı sorun olmuş olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

akincelik akincelik (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Belirtilerden bahsettiğiniz olayın virüs ile ilgili olmadığını düşünüyorum.  BIOS'a bulaşan virüsler bir dönem yaygındı fakat bu virüsler BIOS'a bulaşmıyor sadece o dönemli teknolojiden yararlanıp BIOS'a zarar veriyordu. Örnek Çernobil virüsü. 

    Şuanda BIOS'a zarar verebilecek virüs yok, BIOS ile ilgili kullanılan teknoloji değişti. 

    Daha çok sistem sorunu veya  donanım sorunu yaşıyor olabilirsiniz. 

    Bilgisayar açıldığında çalışan tüm programları ve hizmetleri devreden çıkartın.

    Bu programlara antivirüs de dahil.

    Ayrıca Windows 10 kullanıyormuşsunuz. Bu Windows 10 kaynaklı bir sorun da olabilir. Malun Windows 10 çok yeni bir işletim sistemi ve henüz final sürümü yayınlanmadı. Sizin kullandığınız aslında bir test sürümü ve test sürümlerinde BUG olma ihtimali çok yüksektir

    Bir de bildiğiniz üzere yeni işletim sistemleri pek çok hatalar ile gelir. Kararlı hale gelmesi için bir sonraki güncelleme paketini, hizmet paketini beklemek gerekir.

    Eğer önemli verileriniz yoksa format ile temiz kurulum deneyebilirsiniz. Ayrıca Windows 8'e dönmek de bir çözüm olabilir. 

    Konunun virüs ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Virüs üzerinden giderseniz boşuna vakit kaybetmiş olursunuz.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol