BOOTEX dosyası nedir? Klasör dosyaya dönüştü sorunu

0

USb bellek içinde bir klasörüm vardı. Şimdi klasöre giremiyorum. Klasör dosya olmuş şekilde. Simgesi de yok sadece beyaz görünüyor. Klasör adı "Kisiler"di. Şimdi USb bellekte sadece "Kisiler" adında bi dosya var. açılmıyor da. Bir de BOOTEX.TXT diye bir dosya oluşmuş. BOOTEX dosyası nedir? Ayrıca Klasörüm dosyaya dönüştü tekrar nasıl klasöre dönüştürebilirim?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bootex.log dosyası chkdsk.exe yani disk tarama tarafından oluşturulan bir kayıt dosyasıdır. Herhangi bir USB bellekte, diskte hatalar oluştuğunda disk taraması başlatılır.

    Disk taramasında yapılan işlemlere dair kayıtlar bu dosyaya yazılır. 

    Bazen bozuk klasörleri kurtarabilmek için chdsk klasörleri dosyaya çevirir. Diskin içinde aynı zamanda  FOUND.000 gibi klasörler oluşur. Bu klasörlerde kurtarılan bazı dosyalar vardır. Bazen de kurtarma başarısız olur ve yaklaşık 4KB boyutunda dosyalar oluşur. FOUND.000 klasörleri gizlidir. Bu sebepten klasör seçeneklerinde  "Korunan ve işletim sistemi dosyalarını göster", "Gizli dosyaları göster" seçenekleri açık olmalıdır.

    Senin USB belleğindeki dosyalar da hasar görmüş. Şansın varsa .chk dosyalarından dosyalarını kurtarabilirsin. .chk dosyalarını nasıl orijinal formatlarına dönüştürürsün konusunda bir çözüm paylaşacağım. Buraya da linklerim birazdan.

    Ek: chk dosyaları nedir? .chk dosyaları nasıl açılır?

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol