Bozuk klavye tuşlarını evde tamir edebilir miyim?

0

merhaba arkadaşlar benim klavyede D tuşu yine zor basmaya başladı soru başlığında gibi Klavyede çalışmayan tuşlar evde tamir edilirmi veya bu tip klavyenin tuşları çıkarılabilinirmi klavye bu exper karizma a5v

gorele28 gorele28 (387)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Eğer problem kirlenme paslanma benzeri ise olabilir ama çok zor ve risklidir (Bu zorluk ve risk durumları marka - modele göre değişebilir) 

    Bir tanıdığım bana klavyesinde birkaç tuşun düzgün çalışmadığı (iyi basmadığı) bir laptop getirdi, tamir etmem için. Göze alamadım, servise göndermesini istedim. Laptop servise gitti ve düzelmiş olarak geri geldi, klavye takımını değiştirmişlerdi. Klavyede tuşların altına az bir şey para sıkışmış, çıkarttılar problem kalmadı :)

    Kendin tamire kalkışmanı tavsiye etmiyorum. Büyük ihtimalle sökmektede yeniden toplayıp takmaktada zorlanırsın. Ayrıca başka fiziksel - donanımsal problemlerede sebep olabilirsin. Ve ayrıca problemin ne olduğunuda bilmiyorsun. Diyelim her şey rast gitti ve problemsiz söktün diyeliim. Eğer düzelemeyecek, parça değiştirmek gereken bir problem varsa ne yapacaksın? O parçayı nereden, nasıl ve kaça temin edeceksin? Falan..

    Bu işlere hiç girme, eğer senin için çok problemse servise ver içine sıkışan parayı çıkarsınlar, problem çözülsün. Sana tavsiyem budur :)

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Laptop klavyesi çıkarılabilir ve tamir edilebilir. Klavyenin nasıl çıkarıldığını youtube videolarını izleyerek anlamaya çalışabilirsin. Her laptopta farklı şekilde çıkar. Açıkcası Exper karizma a5v konusunda bilgim yok.

      Bir de tuşu çıkarmak yerine tamamen tuş setini değiştirmen daha mantıklı olur. n11 gibi sitelerde model adı + klavye yazarak bulabilirsin. Sadece tuşu sökmek işine yaramayabilir.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        @temmuz  ile aynı fikirdeyim. Daha önce laptop klavyesi değiştirme, çıkartmak gibi bir tecrüben olmadıysa ki mesajından bu anlaşılıyor hiç böyle bir maceraya girme.

        Sonrasında çok daha fazla zarar verebilirsin. Basit bir tuş sorunu çok farklı bir boyuta geçebilir. Çevrende bu konuda tecrübeli biri varsa ondan yardım iste yoksa servise götürmek en mantıklısı.

         

        hakan hakan (15424)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol