Bozuk xlsx dosyası nasıl onarılır?

0

Microsoft Excel ile hazırlanmış bir bozuk, açılamayan .xlsx dosyası nasıl açılır?

Bozuk .xlsx dosyası nasıl onarılır?

Bozuk .xls dosyası nasıl onarılır?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bozuk .xlsx dosyası nasıl onarılır? Bozuk .xls dosyası nasıl onarılır?

    Microsft Excel ile üretilen belgeler xlsx uzantısına sahip olur. Eski sürüm Excel belgeleri .xls uzantısına sahip oluyordu. Office 2007 Excel ile birlikte xls uzantıları artık xlsx  olarak değişti ve bu zamandan sonra çıkan tüm Office sürümlerinde Excel belgeleri xlsx uzantısı aldı.

    Microsft Excel belgeleri zaman zaman çeşitli sebeplerden bozulabilir. Excel, xlsx belgesi açıkken bilgisayarın doğrudan kapatılması, elektrik kesintisi gibi sebepler xlsx dosyasının bozulmasına sebep olabilir.

    Bozuk bir Excel belgesini onarmaya çalışıyorsanız öncelikle yapmanız gereken bozuk dosyanın bir kopyasını başka bir klasöre kaydetmek olsun. Çünkü yapacağınız işlem bozuk olan . xlsx dosyasına daha fazla zarar verebilir. Bu sebepten bir yedek almak önemlidir.

    Microsof Excel programı yerleşik bir dosya onarma sistemine sahiptir. Bu yerleşik onarma aracı ile dosyalarınızı onarabilirsiniz

    Microsoft Excel ile bozuk xlsx dosyasını onarmak için şu adımları uygulayın:

    Bozuk xlsx belgesi nasıl onarılır çözüm 1:

    1. Microsoft Excel uygulamasını çalıştırın.
    2. Dosya (file) menüsünden Aç (open) seçin.
    3. Onarmak istediğiniz dosyayı seçin.
    4. Dosya gözatma penceresinde Aç seçeneğinin yanındaki küçük ok simgesine tıklayın. Açılan pencereden Aç ve Onar seçeneğini seçin
      xlsx onarma

    Excel bozuk olan .xlsx ya da xls dosyasını yerleşik onarım aracı ile onaracaktır. Daha sonra düzeltilmiş .xlsx dosyası karşınıza gelecektir.

    Bu bir Excel belgesini kurtarmak için en basit yöntemdir.  Bozulmuş bir Excel, xlsx dosyasını kurtarmak için öncelikle bu yöntemler denenmelidir. Herhangi bir sonuç alınmazsa diğer 3. parti yazlımlardan yardım alınabilir. 
    Excel dosyayalarını onarmak için pek çok harici yazılım mevcut. Bunlardan bazıları ücretli, bazıları ücretsiz.  Eğer yukarıdaki yöntem ile excel dosyanızı kurtaramazsanız uzmanim.net'e alternatif yöntemler için soru sorabilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol