bozulmuş resim dosyaları

0

 Merhaba, uzmanım.net ailesi benim bilgisayarıma CryptoPrevent'e benzer  bir virüs bulaştı, ilk önce farkına varmadım sonra office, wordpat,  jpg, video, müzik dosyalarım bozuldu, resimler, filmler ve diğer  belgeler boyut olarak aynı duruyor. videoları açmak için tıkladığımda video çözümlenemiyor diyor. Resimler ise windows faks ve fotoğraf  gösterici bu dosyayı açamıyor, bozulmuş veya boyutu büyük olabilir  diye yazı çıkıyor. Müziklerde açılmıyordu fakat Anti-CryptorBitV2  programıyla müzikleri geri kazandım fakat diğer dosyalar üzerinde 
yardımcı olamadı. Herkesin pc sinde resimleri var ailemin onları  kurtarmak için yardımcı olabilir misiniz, istenildiği taktirde örnek  bir resim dosyası gönderebilirim, yardımlarınızı bekliyorum....  Teşekkür ederim.

7rgr 7rgr (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Picture Doctor

    Resimler için bir dene istersen. Deneme sürümü maalesef kurtardığı resimlere filigran ekliyor. Ya satın almalısın yada crack'lısını bulmalısın (Maalesef kurallar gereği crack'lı program linki veremiyorum).

    Deneme sürümü filigranlıda olsa başarı sağlarsa ayrıca filigran kaldırma programı kullanabilirsin. Filigran kaldırma programlarının ücretsiz sürümleri bulunabilir diye düşünüyorum.

    Birde virüsün söz konusu dosyaları gerçekten bozup bozmadığını anlamalısın. Boyutların değişmediğini söylemektesin. Öyleyse gerçekte dosyalar bozulmamış olabilir ve okunamamasının sebebide virüs etkisi ile sistemden (yada ilgili açma/yürütme programlarından) olabilir. Bunu anlamak için dosyaları flash bellek ile başka bir PC'ye aktarıp kontrol sağlayabilirsin.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol