Brave Rewards - Brave Ödülleri nedir? Nasıl Kullanılır?

0

Brave tarayıcısı kullanmaya başladım. Brave Rewards nedir tam anlayamadım. Brave ile nasıl kazanılıyor? Bir sitede okudum Brave ile para kazanmak mümkünmüş. Brave Rewards nasıl kullanılıyor? Brave ile nasıl para kazanırım?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Brave Nedir?

    Brave merkezinde gizlilik olan bir tarayıcıdır. Brave açık kaynaklı Chromium  tabanlı bir tarayıcıdır.  Edge, Chrome gibi tarayıcılar da Chromium tabanlıdır. Gizlilik odaklı Brave, internette gezinirken sitelerin sizi takip edemesi için bazı özellikleri barındırır. Bu özellikler ile takip çerezlerini, reklamları engellemek oldukça basittir. Brave hatta dilerseniz TOR ağı üzerinden internette gezinmenize olanak sağlar. TOR ağı üzerinden gezinmek pek çok sitenin yavaş açılmasına sebep olsa da size ilave güvenlik sağlar.

    Günümüzde pek çok web sitesi, reklam çerezler vasıtasıyla davranışlarınıza dair bilgiler toplar.  Hangi sitelere giriyorsunuz, hangi ürünleri tıklıyorsunuz, en son ne satın aldınız, arama motorlarında ne arıyorsunuz gibi pek çok veriniz toplanır. Brave, Brave kalkan özelliği ile bu tür izleme verilerini engeller.

    Brave Windows, Android, IOS gibi pek çok farklı işletim sisteminde çalışıyor. Fakat her işletim sisteminde tüm özellikler yok.

    Mesela Brave Firewall + VPN özelliği şuanda sadece IOS için sunuluyor. Yine Brave Playlist özelliği  Apple iPhones ve  iPads, IOS 13 ve üzeri için mevcut.

     

     

    Brave tarayıcısı Chrome ve Firefox tarayıcısına göre 3 - 6 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

    Brave Özellikleri

    Brave diğer pek çok internet tarayıcıdan farklı özelliklere sahip. 

    Brave Temel Özellikleri

    • Gizlilik en temel özelliği
    • Reklam engelleme
    • TALK ( Brave üzerinden kişiler ile video görüşme imkanı)
    • Firewall + VPN ( Sadece IOS için geçerli) - Şifreli ve korumalı internet gezinmesi
    • Playlist (Sadece IOS için) - Youtube, Video, Twitch, SoudCloud gibi sitelerdeki içeriği bir oynatma listesine ekleyerek dinleyebiliyor, izleyebiliyorsunuz.
    • Brave Rewards - Brave Ödül  programı ile internette gezinirken para kazanabiliyorsunuz.
    • Wallet - Cüzdan - Brave tarayıcısı içine entegre bir kripto cüzdan ile kripto paranızı bilgisayarınızda saklayabiliyorsunuz. Herhangi bir eklenti gerekmiyor.

    Brave Rewards Nedir? Brave Ödülleri Nedir?

    Brave Rewards, Brave tarayıcısının ödül programıdır.   Brave tarayıcısı web sitelerinde gezinirken dikkatinizi ölçer. Brave tarayıcısı kullanıcılarına aylık dönemlerde BAT türünde ödüller gönderir. Size bildirimler ile reklamlar gösterir (Brave Rewards programına dahil olursanız elbette).

    Dilerseniz saat 1, dilerseniz 10 reklam gösterimi ayarlayabiliyorsunuz. Brave 1 saatte kaç reklam gösterilecek bunu seçmenize olanak sağlıyor. En düşük 1, en yüksek 10 reklam seçebiliyorsunuz.

    Bu reklamlar sayesinde BAT (Basic Attention Token) kazanırsınız.  BAT bir tür kripto para birimidir.  1 BAT bu yazıyı yazdığımda yaklaşık 0,7$ (Yaklaşık 9,38 Türk Lirası) civarındaydı.

    Kazandığınız BAT ödüllerini dilerseniz başka bir kripto cüzdana transfer edebiliyorsunuz. Şuanda Gemini ve Uphold cüzdanları destekleniyor.  Bir cüzdan oluşturmak zorunda değilsiniz.  Brave lokal olarak bir kripto cüzdana sahip. Fakat Brave yarayıcısını kaldıracaksanız veya bilgisayara, telefona format atacaksanız mutlaka bir Cüzdan oluşturun ve kazandığınız BAT ödüllerini o cüzdana transfer edin. Cüzdan oluşturmadan Brave tarayıcısını kaldırır veya bilgisayarı formatlarsanız kazandığınız BAT ödülleri kaybolur. Bu önemli bir nokta.

    Kazanılan ödülleri dilerseniz beğendiğiniz, sevdiğiniz web sitelerine bahşiş olarak da gönderebiliyorsunuz. Bu özellik de oldukça güzel düşünülmüş.

     

    Brave Rewards (Brave Ödülleri) aynı zamanda  Otomatik Katkı adında bir özelliğe sahip. Bu özellik açıksa en çok vakit harcadığınız web sitelerine (içerik üreticiler, yayıncılar) otomatik olarak cüzdanınızdan, kazandığınız ödüllerden bahşiş verebiliyorsunuz. Mesela

     

    uzmanim.net sitesinde her ay 5 BAT yolla diyebiliyorsunuz. Bir web sitesi Brave Rewards (Brave Ödülleri) programına dahilse şu şekilde görünüyor:
    Brave Rewards - uzmanim.net

    Brave Rewards ( Brave Ödülleri) Programına Katılma

    Brave Ödül programına katılmak çok basittir. Brave tarayıcısı indirmek ve daha sonra Ödül programına katılmanız gerekiyor. 

    1. Buradan Brave tarayıcısı indirin ve yükleyin. Brave indir: https://brave.com/
    2. Brave tarayıcısını açın.
    3. Brave BAT simgesine tıklayın:
      Brave ödül programı
    4. Brave Ödüllerini Kullanmaya Başla butonuna basın.
    5. Daha sonra size kısa bir tur gösterilecek ileriyi tıklayarak bu aşamaları geçin.
    6. En sonunda hangi sıklıkla reklam gösterileceğine dair bir pencere gelecek. Bu pencerede diledğiniz ayarı yapın. Bu ayarları sonradan değiştirebilirsiniz:
      Brave reklam gösterim sıklığı
    7. Bu ayarlar bittikten sonra artık Brave Rewards'a dahilsiniz. Brave tarayıcısı adres satırındaki üçgen şeklindeki BAT simgesine tıklayarak Brave Rewards  ödül programından kazandığınız ödülleri görebilirsiniz.
      Brave Cüzdanı

    Brave Rewards masaüstünde çok etkili çalışmıyor. Bu yazısı yazarken bunu fark ettim. Android telefon üzerinde reklam gösterimi çok daha sık.  Fakat Windows masaüstünde bu kadar sık reklam gösterilmiyor.

    Brave Rewars ayarlarına adres satırına brave://rewards/ yazarak ulaşabiliyorsunuz.

    Brave tarayıcını ne kadar fazla kullanırsanız o kadar fazla reklam gösteriliyor ve siz de o kadar ödül kazanıyorsunuz.

     

     

     

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol