browser_broker.exe nedir?

0

browser_broker.exe nedir?

browser_broker.exe virüs mü?

 

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    browser_broker.exe nedir?

    browser_broker.exe Microsoft Edge tarayıcısına ait bir bileşendir. Görev yöneticisinde browser_broker.exe dosyasını görüyorsanız bilgisayarınızda Edge tarayıcısı yüklü demektir.

    Özellikle Windows 10 işletim sisteminde Edge varsayılan olarak yüklü gelir. Edge tarayıcısı açık olmasa da görev yöneticisinde browser_broker.exe dosyası çalışır haldedir.

    browser_broker.exe konum olarak C:\Windows\System32 yolu altındadır. Dosya boyutu yaklaşık 43kb civarındadır. Sizdeki dosya boyutu daha farklı olabilir. Bu fark Windows güncellemelerinin yüklü olup olmamasına göre değişir.

    browser_broker.exe virüs mü?

    Hayır. browser_broker.exe Windows işletim sisteminin parçalarından biridir. browser_broker.exe virüs değildir.

    browser_broker.exe silsem sorun olur mu?

    browser_broker.exe dosyasını silmemelisiniz. Bu dosyayı silmeniz Windows işletim sisteminde sorunlara yol açabilir. Özellikle Windows sistem klasörü altındaki dosyaları asla elinizle silmeyin. Eğer bilgisayarınızda virüs olmasından şüphe duyuyorsanız  o zaman bilgisayarınızı virüslere karşı bir antivirüs yazılımı ile taratın.

    browser_broker.exe çok fazla CPU kullanıyor. Sorun ne olabilir?

    browser_broker.exe normalde çok az ram ve CPU kullanır.  browser_broker.exe aşırı CPU kullanıyorsa bilgisayarı önce  yeniden başlatın. Görev yöneticisini açın ve tekrar kontrol edin. browser_broker.exe yine fazla CPU ya da ram kulanıyorsa o an bir Windows güncelleştirmesi yükleniyor olabilir ve bu sebepten CPU kullanımı artmış olabilir.  Tüm ihtimalleri kontrol ettiniz ve hâlâ yüksek CPU kullanımı söz konusuysa o zaman bilgisayarınızda virüs taraması yapabilirsiniz. Elbette sistem dosyalarına da virüs bulaşabilir. Düşük bir ihtimalde olsa browser_broker.exe dosyasına virüs bulaşmış olabilir.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol