"Bu aya özel 10 GB internet" mesajı gerçek midir?

0

WhatsApp'tan gelen

Bu Aya Özel 10 GB İnternet Sende tıkla soruyu cevapla 10GB Kazan 
 Bana Geldi bile 
http://4gbinternet.xyz/bedava

mesajı gerçekten doğru mu? Gerçekten 10 GB internet kazanacak mıyım?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'tan yayılan "bu aya özel 10 GB internet" mesajı sürekli karşılaştığımız scamlerden sadece birisi. Mesajı istediğiniz kadar gönderin, istediğiniz kadar o linke tıklayın, hediye internet kazanamayacaksınız.

    Gerçekten 10 GB internet hediye gelecek mi?

    Bu sorunun cevabı tabii ki hayır. Kötü niyetli kişiler iyice sapıttılar. Şimdilerde WhatsApp'tan insanlara bir anket gönderiyorlar ve bu anketi dolduran kullanıcıların bu aya özel 10 GB internet kazanabileceklerini vaad ediyorlar. Şimdi mesajın detaylarına bakacağız.

    "Bu aya özel 10 GB internet sende tıkla kazan" diye gönderilen mesajdaki linke tıklayınca karşımıza bir anket çıkıyor. Bu ankette bizden çeşitli bilgiler isteniyor. İlk soruda "hattınız nedir?" diye soruyor mesela..

    bu aya özel 10gb internet

    Ben uzmanim.net'te yazdığım her scam yazısında şunun mutlaka altını çizerim. WhatsApp'tan "10 GB internet" gibi mesajlar alınması durumundada yapılması gereken ilk şey, o hediyeyi verdiği iddia edilen ilgili firmanın web sitesine ve sosyal medya sayfalarına bakmaktır. Çünkü bir firma kampanya düzenleyecek olsa bunu mutlaka internet ortamında duyurur, sosyal medya sayfalarında reklamını yapar.

    Bahsi geçen mesajda 10 GB internet demiş. İnterneti kim verir? Operatörler verir. Bu durumda Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom'un web sitesine ve sosyal medya sayfalarına bakmamız gerekiyor. Ben baktım, siz de bakın. "Bu aya özel 10 GB" ifadesi geçen bir kampanya arayın. Ama bulamayacaksınız.

    Operatörlerin web siteleri:

    Diğer nokta, http://4gbinternet.xyz/bedava sitesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Şimdi ilk önce Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom'un internet sitelerine bakın; sonra "bu aya özel 10 GB internet" mesajındaki siteye bakın. Operatörlerin sitelerindeki o kurumsallık ve profesyonellik havasını bu sahte sitede kesinlikle göremezsiniz. Arkası mavi web sayfası üzerine bir anket gömmüşler hepsi bu. YouTube'dan HTML dersleri izleyen çocuklar bile bunu yapabilir. Ayrıca sitenin herhangi bir yerinde bu kampanyanın operatörler tarafından düzenlendiğine bir bilgi vs. hiçbir şey bulunmuyor. İşin koca bir aldatmacadan ibaret olduğunun en büyük göstergelerinden biri budur.

    Özetle, WhatsApp'tan yayılan bu "Bu Aya Özel 10 GB İnternet Sende tıkla soruyu cevapla 10GB Kazan" mesajı her yönüyle yalan ve aldatmacadan ibaret olduğunu belli ediyor. Kendinizi bu tarz kötü niyetli kişilere asla kullandırtmayın. WhatsApp, Facebook, Messenger veya başka yerlerden gelen mesajlara hiçbir şekilde inanmayın ve açmadan direkt olarak silin.

    "Bu aya özel 10 GB internet" sitesine tıkladım zararı olur mu?

    Teknik olarak bi zararı olmaz. Bu mesajlara scam yani aldatmaca deriz. Scamler telefonunuza zarar veren, sizin bilgilerinizi çalan virüs değillerdir. Dolayısıyla korkmanıza gerek yok ama yine de bu mesajları hiçbir zaman açmayın. Firmalar bu tür anketlerden elde ettikleri verileri başka firmalara satarak para kazanırlar. Sizlere de bu anketleri ödül vaadi ile ücretsiz doldurturlar.

    Scamler hakkında daha fazla bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz: Scam (aldatmaca) nedir?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol