Bu aygıtta sorun var, fakat Windows sorunun ne olduğunu belirleyemiyor. hatası

0

Bilgisayarı uyku modundan çıkarınca internet gidyor bu sorunu nasıl çözebilirim

https://i.hizliresim.com/3AzqPr.png

askar askar (14)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba 

    Alt kısmımda yazdığım yöntemini bir dene

    - İlk olarak Bilgisayarıma sağ tıkla ve özellikler kısmına gir 

    - Gelen pencerede sol tarafta bulunan aygıt yöneticisi kısmına gir 

    - Aygıt yöneticisi penceresinden ağ bağdaştırıcıları sekmesini bul ve kullandığın ağ bularak sağ tıkla ve özellikler sekmesine gir 

    - Özellikler penceresini açtıktan sonra üst tarafta bulunan Güç yönetimi butonuna tıkla 

    - Güç yönetimine girdikten sonra Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneği aktif ise seçeneği kaldır ve tamam diyerek çık 

    İşlem bu kadar.

     

    Umarım faydalı olmuştur

     

    tahatugyan tahatugyan (1206)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Herhalde daha önce böyle bir problem yoktu. Neden Sistem Geri Yükleme ile PC'yi problem öncesi bir zamana geri almıyorsun?

      Bu çeşit problemlerde en kolay, en hızlı ve en etkili çözüm yoludur; ilk olarak bu çözüm denenmeldir (Olmazsa daha sonra başka çözümler denenebilir):

      Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

      Bu arada "Bilgisayarı uyku modundan çıkarınca internet gidiyor" ifadesi tam doğru bir ifade değildir. Bilgisayar uyku modunda iken zaten zaten ağa/internete bağlı değildir. "Bilgisayarım uykudan çıkınca internete bağlanmakta problem yaşanıyor" ifadesi durumu daha doğru açıklayabilirdi.

      Microsoft Isatap bağdaştırıcısı  problemine gelince bu ve bununla ilgili problemler daha çok Vista işletim sistemli PC'lerde görülür. Fakat problemin esas olarak internet bağlantısını sağlayan WiFi bağdaştırıcısını ve internet bağlantısımı olumsuz etkilediği söylenemez (Başka ifadeyle bu bir problem sayılmaz). Microsoft Isatap bağdaştırıcısının görevi internet protokalları arası bazı ilişkileri ve bağlantıları düzenlemektir ama bunun internet bağlanısının sürdürülebilir olmasına ve/veya WiFi bağdaştırıcının stabil çalışmasına herhangi bir problem oluşturmaması sebebiyle bu "problemi" (dikkat: tırnak içinde) yok sayabilirsin. Isatap bağdaştırıcısı düzgün çalışmasada WiFi bağlantısı yine problemsiz gerçekleşir, internete bağlanılabilir (Microsoft destek sitesinde muhtevası bakımıyla bu şekilde belirtiliyor).

      Özet olarak Isatap bağdaştırıcı probleminin WiFi bağlantında karşılaştığın bağlanma zorluklarıyla bir alakası yoktur.

      Öyleyse senin problemin Microsoft Isatap Bağdaştırıcısı problemi değil, eğer PC'nin uyanması/uyandırılması hallerinde internet bağlantısı sağlanmasında zorluklar oluyorsa, işte problem budur (Bağlanılmak istenen ağ için "Otomatik olarak bağlan" işareti unutulmamalı) Ve eğer böyle bir problem yaşanıyorsa tekrar ile söylüyorumki Sistem Geri Yüklemesi yapılırsa muhtemelen bu problem çözülür (Problem modemden/hattan kaynaklanmıyorsa veya internet servis sağlayıcısı kaynaklı değilse). 

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Geçmiş olsun. temmuz 7 yıl önce

      0

      turansmsk10 turansmsk10 (-78)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol