Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü nedir?

0

Nvidia Grafik sürücüsü yüklemek istediğimde şu hatayı alıyorum:

Nvidia kurulum programı devam edemiyor
Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı

Bu hatadan sonra kurulum devam etmiyor. Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Nvidia kurulum programı devam edemiyor. Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü:

    Eğer Nvidia sitesinden Game Ready Driver Versiyon: 397.31 - WHQL gibi bir sürücü indirdiyseniz ve bunu yüklemek istediğinizde, Nvidia Grafik sürücüsü yükleme ekranında Nvidia kurulum programı devam edemiyor, Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatası alıyorsanız, çözüm için aşağıdaki önerlerine deneyebilirsiniz.

    Temel olarak bu hata bir kaç sebepten oluşur. Bu sebepler şunladır: Bilgisayarınızda Nvidia ekran kartı olmaması, Nvidia kartın BIOS üzerinden veya aygıt yöneticisi üzerinden kapatılması, Hatalı yüklenmiş eski bir sürücü ve son olarak da sizdeki mevcut ekran kartına artık Nvidia sürücü desteğinin kaldırılması.

    Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü 1: Gerçekten ekran kartınız Nvidia mı kontrol edin

    Öncelikle gerçekten Nvidia ekran kartına sahip misiniz kontrol etmelisiniz. Bazen dalgınlıkla, örneğin ATI Radeon artınız varsa, Nvidia sürücüsü yüklemeye çalışıyor olabilirsiniz. Laptop kullanıyorsanız, laptop üreticinizin web sitesinden sizdeki donanımı kontrol edin. Gerçekten nvidia  kartınız varsa aşağıdaki diğer çözümleri deneyin.

    Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü 2: BIOS ve Aıgıt yönetisinden Nvidia ekra kartını etkin konuma getirin

    Nvidia kurulum programı devam edemiyor, Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatası Nvidia ekran kartı disable yani pasif konuma getirilmiş olabilir. Pek çok laptop çift ekran kartına sahiptir ve BIOS üzerinden bu ekran kartlarını aktif / pasif konuma getirmek mümkündür. BIOS bölümüne girdikten sonra Nvida ekran kartının durumunu kotrol edin. Disabled konumdaysa bunu Enabled durumunna getirin. 

    Yine aynı şekilde Nvidia ekran Windows kartı aygıt yöneticisinde görünüyor mu, görünüyorsa etkin durumda mı kontrol edin. Etkin değilse etkinleştirin.

    Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra tekrardan Nvidia sürücülerini yüklemeyi deneyin.

    Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü 3: Hatalı, bozuk eski sürücüyü kaldırın

    Bu durumda eski ekran kartı sürücüsünü kaldırmak ve yeniden sürücü yüklemeyi denemek gerekiyor.

    Ekran kartının eski sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp, yeni sürümü sıfırdan kurmayı deneyin.

    Display Driver Uninstaller (DDU) nedir, nasıl kullanılır?

    Yine Nvidia sitesindeki Sürücüyü Otomatik Belirleme seçeneği ile yüklemeyi deneyebilirsiniz. Nvida sitesi size sürücü yüklemek için iki seçenek sunar: Otomatik Belirleme ve Manuel Arama

    Manuel Aramada, siz ekran kartı modelini, kullandığınız işletim sistemini seçersiniz. Nvidia sitesi seçtiğiniz kriterlere göre size uygun sürücüyü ekrana getirir. Manuel yüklemede indirilen sürücü dosyası 397.31-notebook-win8-win7-64bit-international-whql.exe gibi bir ada sahiptir.

    Otomatik belirlemede Java Gerektiren bir uygulama yüklenir ve bu uygulama sisteminizi otomatik tarar. Otomatik belirlemenin çalışması için Java'nın bilgisayarınıza yüklü olması gerekir. Java'yı buradan yükleyebilirsiniz: Java yükle

    Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatasının çözümü 3: Kötü haber, ekran kartınız artık Nvidia tarafından desteklenmiyor

    Eğer tüm yukarıdaki işlemleri denediniz ve sonuç alamadıysanız ekran kartınız artık desteklenmiyor olabilir.

    Nvidia, zamanla eskiyen modellere sürücü desteğini keser. Bu durumda artık Nvida sitesinden yeni sürücü ve ekran kartı yazılımı indirdiğinizde sizde çalışmayacaktır.

    Sürücü indirirken ekran kartınızın sürücü indirme listesinde olması sizi yanıltmasın. Ekran kartınıza destek kesilmiş olabilir.

    Yine ekran kartı sürücüsü indirirken karşınıza gelen Desteklenen Ürünler sekmesi sizi aldatabilir. Sizin ekran kartı Desteklenen Ürünler sekmesinde görülse bile desteği bitmiş olabiliyor. Nvida sürücü sayfasında bu tür hatalar olabiliyor.

    Nvida ekran kartlarına olan desteği Support Plan for... şeklinde yayınlıyor. Örneğin Fermi serisi GPU için destek olanını buradan görebilirsiniz: Fermi serisi GPU için Nvida Destek planı

    Burada Fermi serisi GPU sahibi kartların Nisan 2018 tarihine kadar sürücü güncellemesi alabilecekleri yazıyor. Bu Nisan ayından sonra çıkan WHQL sürümlerinin artık Fermi serisini desteklemeyeceği anlamına geliyor.

    Yine 2019 tarihine kadar Fermi serisi GPU kullanan ekran kartları güvenlikle ilgili güncellemeleri alabilecekler.
    Fermi serisi GPU listesi: 2018 Nisan ayı itibariyle Nvidia sürücü güncellemesi almayacak ekran kartları hangileri?

    Eğer eski model bir ekran kartına sahipseniz ve Nvidia kurulum programı devam edemiyor. Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı hatası alıyorsanız sorun büyük ihtimalle ekran kartınıza olan Nvidia sürücü desteğinin bitmiş olmasıdır. Bu durumda yapmanız gereken daha eski sürüm Nvidia sürücülerini yüklemek olacaktır.

     

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol