"Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" ne demek?

0

Telefonumun IMEI numarasını sorguladığımda "bu imei numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" diye bir uyarı çıktı. Bu uyarı ne anlama geliyor?

"Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" sorununu nasıl çözebilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" ne demek?

    Bu uyarı, telefonunuzun IMEI numarasının başka bir cihaza illegal yöntemlerle kopyalandığı anlamına gelir. Yani bir başka deyişle sizin IMEI numaranız çalınmış demektir. Bazı kişiler yurt dışından Türkiye'ye getirdikleri telefonun IMEI numarasını yasal yollardan kayıt ettirmek yerine tamamen illegal olan IMEI klonlama yöntemine başvuruyorlar.

    Kötü niyetli kişiler, Türkiye'de kayıtlı olan IMEI numaralarına bir şekilde ulaşarak onu çalıyor ve kendi getirdiği telefonuna kopyalıyor. Durum böyle olunca da siz mağdur oluyorsunuz.

    "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" çözümü nedir?

    Eğer telefonunuz orijinalse ve faturası/garanti belgesi elinizde varsa satın aldığınız yere gidin. Yetkili servis size bu konuda yardımcı olmak zorunda. IMEI numaranız, telefon numaranız ile ilişkilendirilecek ve tekrar cihazınız kayıtlı hale gelecek. Böylece kapanma tehlikesinden kurtulacaksınız.

    Faturam ve garanti belgem yoksa ne yapmalıyım?

    Bu durumda tüketici hakem heyetlerine başvurmalısınız. Tüketici hakem heyetine başvuru yaptığınızda, telefonu satın aldığınız firmadan bilgi istenir. Gerekli bilgiler toplandıktan sonra cihazınızın durumu hakkında bir karara varılır. Eğer tüketici hakem heyeti sizin lehinize bir karar verirse, ya satın aldığınız firma size yeni bir ürün vermek zorunda kalır, ya da fatura tutarını firmadan alabilirsiniz.

    Ama ne olursa olsun hakkınızı arayın. "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" hatası sizin suçunuz değildir. Satıcı firmanın gidermek zorunda olduğu bir kusurdur.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol