Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok

0

Bazı program ve komutları çalıştırmak istediğimde: Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası alıyorum.

Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası bazen bir program kurulumunda bazen de herhangi bir programı çalıştırdığımda karşıma geliyor.

Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatasının çözümü nedir?

    Bu hata sistem belleği yani RAM yetersiz olduğunda ortaya çıkar.  Sistem belleğinin yetersiz olmasına sebep olan bazı durumlar vardır:

    • Bilgisayarda çok fazla açık uygulama olabilir.
    • Bilgisayara virüs bulaşmış olabilir.
    • Bilgisayar da gerçekten yapılmak istenen işlem için yeterli fiziksel ram yoktur. Bilgisayar çok az ram'e sahiptir.

    Eğer Windows 10'da bir işlem yapmak istiyorsanız ve Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası alıyorsanız ilk yapmanız gereken şey açık olan tüm programları kapatmak olmalıdır.

    Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok çözüm 1:

    CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basarak görev yöneticisini açın. Burada çalışan uygulamaları ve kullandıkları bellek miktarlarını görebilirsiniz. İşlemler bölümünde Bellek sekmesine tıklarsanız işlemleri kullanılan bellek miktarına göre sıralarsınız. Örneğin Google Chrome, Firefox gibi tarayıcı pencereleri açıksa bunları kapatın. Eğer açık bir oyun varsa veya çalışan bir antivirüs programınız varsa bunları geçici olarak kapatın.  Elbette şüpheli bir dosya çalıştıracaksanız o zaman antivirüsü kapatmayın.  Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası genel olarak açık uygulamaların fazlalığından kaynaklanır.

    Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok çözüm 2:

    Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası alıyorsanız ikinci şüpheli durum bilgisayarınıza virüs veya bir başka zararlı yazılımın bulaşmış olma ihtimalidir.

    Virüsler sürekli çalışarak bellekte yer kaplarlar. Yine bellekte aktif halde olan dosyalayara kendilerini bulaştırırlar ve bu da o programın bellekte daha fazla yer kaplamasına, doğal olarak bellek miktarının azalmasına sebep olur. Hatanın ortadan kalkması için bilgisayarınızı virüs taramasından geçirmelisiniz. Böylelikle virüs ve zararlı yazılımlar temizlenecek, programların bellekte kapladığı yer azalacaktır. Bu da size daha fazla kullanılabilir bellek olarak geri dönecektir. 

    Virüs taraması için şu iki programdan faydalanabilirsiniz:

    Bu programların ücretsiz çözümleri virüsleri temizlemek için yeterlidir.

    Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok çözüm 3:

    Tüm yukarıdaki searyoları yaptıysanız geriye tek bir ihtimal kalıyor: Bilgisayarınızın RAM'i yapmak istediğiniz işlem için yeterli değil. Yani fiziksel olarak bilgisayarın ramini yükseltmeniz gerekiyor. Örneğin sizin 2GB gibi düşük bir sistem belleğiniz olabilir. Bu her ne kadar düşük sistemli bir bilgisayarın çalışması için yeterli olsa da pek çok işlem için yeterli değildir. Günümüzde önerilen en az 4GB sistem belleğidir. 4GB bile çoğu zaman yapılan işlemler için yetersiz kalabilir.

    Fiziksel bellek artışına gitmeden önce bilgisayarınızın buna uygun olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz. Her bilgisayarın desteklediği ram miktarı farklıdır. Bir ram yükseltmesi için boş slotunuz var mı? Bilgisayarınızın desteklediği maksimum ram miktarı nedir? gibi sorulara önce cevap vermelisiniz. Daha sonra bellek yükseltme işlemine geçmelisiniz.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol