Bu Laptop Alınır mı?

0

Merhaba verdiğim linkteki laptop alınır mı? Fiyatı bana uygun geldi fakat internette gezerken Cesper laptop hakkında bazı söylemler duydum  çok ısındığı ve kasası hakkında bu laptobu alsam sıkıntı çıkar mı?

 

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-sifir-ayarinda-casper-8gb-ram-i7-4712qm-aluminyum-kasa-469630900/detay

 

 

kahramanca42 kahramanca42 (61)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Elektronik aletlerde ve cihazlarda, özelliklede bu bir PC olursa ikinci el satın alma her zaman için riskli olur. Eğer tanıdık/bildik bir yerden alınırsa bu risk azalır. Ama satın alınan kişi bir yabancı ise ve cihazın garanti süreside dolmuş ise hiçbir güvencesi olmaz. Bir süre sonra ciddi problemler başgösterir ve önemli masraflar gerektirirse ne yaparsın (Akside olabilir ama bence bu ihtimal daha fazla olabilir.)? Bir çeşit şans işi yani, kumar gibi..

    PC Markasına, özelliklerine ve fiyatına hiç girmiyorum. Üstte bahsettiklerim daha önemli ve önce onu düşünerek bir karara varılmalı.

    Edit:

    Yorumda fiyatla alakalı görüş belirtmem husunda ısrar etmişsin. Cevabım şöyle: İkinci el fiyatı olarak çok ucuz fiyat değil ama yüksekte değil. Alınabilir seviyelerde.. Eğer satıcıyla görüşme imkanın olursa fiyatı 1000 Lira seviyelerine düşürmeyede gayret edersin (Bu halde ilanı değiştirmesi gerekecektir). İyi şanslar :)

     

    Edit 2:

    Casper markalı PC'ler pyasanın en dandik PC'leridir ve en ucuz fiyatlarla satılırlar. Bu marka ile alakalı şikayetler büyük ölçüde haklı şikayetlerdir. Fakat bu bilinen donanımlarla alakalı değil (zira bunlar diğer PC markalarındada aynı olurlar), PC'nin diğer elemanları ve genel olarak yapısı ile alakalıdır. Ucuza mal edilmesi için kalitesiz parça ve elemanlar kullanırlar. Bunlarında sık sık bozulması gayet normal olur. Isınma problemleri ile alakalı söylenti ve şikayetlerde kısmen doğru olabilir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Biliyorum fakat tanıdık bir bilgisayarcı var ona göstereceğim yani demek istediğim bu fiyata uygunmu kahramanca42 6 yıl önce
    • Mesajım altında cevapladım, bakarsın @kahramanca42 temmuz 6 yıl önce
    • Anladım peki cesper laptop hakkında bilginiz varmı internette çok ısınıyor sakın almayın gibi yorumlar gördüm kahramanca42 6 yıl önce
    • Onuda cevabıma ilave ettim @kahramanca42 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol