Bu malwareyi nasıl temizler? Başlangıçta Çince görünen işlemler

0

Öncelikle merhaba, ara sıra görev yöneticisni açarım ve açtığımda toplam kullanımın tüm uygulamalarının kullanımına eşit olmadığınız gördüm ve bellek %74'den aşağı inmiyordu bazen yukarı çıkıyordu, malwarebytes ve windows defender ile tarattım fakat bişe gözükmedi fakat birşey olduğundan emin oldum çünkü başlangıç uygulamalarını garip çince resimsiz kendini görev yöneticisinden saklayan benim indirmediğim ve ona başlangıç yetkisini vermediğim emin olduğum bir uygulama dosya yolunuda bakamıyorum eskiden orda öyle birşey yoktu... process explorer indirdim garip birşey gözükmedi lütfen yardım ediniz detay lazım olursa söyleyiniz

peer23 peer23 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Size tavsiyem Grindsof Anti-Malware'i indirmenizi ve ücretsiz deneme sürümü kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca ayarlar bölümünden virüs algılama hassasiyetini en yüksek ayara getirirseniz daha iyi olur. Ayrıca AdwCleaner'ı da mutlaka tavsiye ederim. Bir de o Çince programı denetim masasından veya dosya konumundan kaldırama imkanı da yok mu?

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Başlangıçta Çince olarak gördüğün uygulamalar virüs ya da malware olmayabilir. 

      Mesela Gameloop gibi bir Android emulatörü yüklüyse dosyalar, işlemler buna ait olabilir. Yüklü bir uygulama Çin menşeliyse o uygulamaya ait bir dosya olabilir. Yine de  Farbar ile bir log oluşturup bize yollayabilirsin:

      https://uzmanim.net/soru/farbar-recovery-scan-tool-nedir-farbar-recovery-scan-tool-ile-nasil-log-olusturulur/114358

      Durumu inceleriz. Daha sağlıklı olur.

      alattin alattin (16999)
      2 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol