Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor

0

Bir dizi sitesine girmek istediğimde Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor. www.dizist1.com güvenlik standartlarına uymuyor.

ERR_SSL_SERVER_CERT_BAD_FORMAT hatası alıyorum.
Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatasının çözümü nedir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatasının çözümü nedir?

    Google Chrome tarayıcısı ile bir siteye girmek istediğinizde Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatası alıyorsanız bu hatanın bir kaç sebebi olabilir

    Öncelikle ilk yapmanız gereken kontrol, Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatasını tek bir sitede mi yoksa tüm HTTPS ile başlayan sitelerde mi alıyorsunuz bunu kontrol edin. Hatayı tek bir sitede alıyorsanız o zaman başka bilgisayar veya telefondan siteye girilebiliyor mu kontrol edin. Telefondan ya da başka bilgisayardan denediğinizde de Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatası alıyorsanız sitenin SSL yani güvenlik sertifikası ile ilgili bir sorun vardır. Bu durumda sorunu siz düzeltemezsiniz. Site sahibinin sorunu düzeltmesi gerekir.

    Farklı bilgisayarlarda site açılıyor ve hata vermiyorsa o zaman aşağıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz.

    Öncelikle SSL ile ilgili yani Güvenli bağlantı hataları ile ilgili ilk yapılması gereken bilgisayarın tarih ve saati doğrumu kontrol etmenizdir. Tarih ve saat hatalıysa Güvenli bağlantı hatası almanız kaçınılmaz olacaktır.

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor olası sebepler

    • Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım bulaşmış olabilir. Bu sebepten HTTPS ile başlayan sitelere girdiğinizde Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatası alıyor olabilirsiniz.
    • Bilgisayarınızda yüklü bir güvenlik yazılımı soruna sebep oluyor olabilir.
    • VPN kullanıyorsarsanız sorun VPN kaynaklı olabilir.
    • Sorun Google Chrome sebepli olabilir.

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor çözüm 1: Bilgisayarınızı zararlı yazılımlara karşı tarayın.

    Bilgisayarınıza bulaşan bir trojan, adware, virüs gibi zararlı bir yazılım Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor  hatasına sebep olabilir. İlk yapmanız gereken bilgisayarınızı zararlı yazılımlara karşı taramak olmalıdır. Pek çok trojan, adware zararlısı bilgisayarda HOSTS adı verilen özel bir dosyanın içeriğini değiştirir veya DNS sunucu bilgilerini değiştirir. Bu sebepten bazı siteler SSL hatası verir.  Bu oldukça tehlikeli bir durumdur. Bilgileriniz tehlikede demektir. Öncelikle sakin olmalı ve bilgisayarınızı zararlılara karşı taramalısınız.

    Bilgisayarınızı şu üç programla sırası ile tarayın:

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?  

    Adwcleaner nedir? Adwcleaner nasıl kullanılır?

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?

    Birden fazla programla tarama ile farklı virüslerin tespitini kolaylaştıracaktır. Programları taramalardan sonra kaldırabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz.

    Virüs taramasından sonra Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor hatası alıyormusunuz kontrol edin. Hata almaya devam ediyorsanız aşağıdaki diğer adımları kontrol edin.

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor çözüm 2: Bilgisayarınızda yüklü bir antivirüs, firewall yazılımı sorına sebep oluyor olabilir.

    Bilgisayarınızda yüklü olan bir güvenlik yazılımı soruna sebep oluyor olabilir. Örneğin Eset Nod 32, Avast, AVG, Kaspersky. Zonealarm, Comodo firewall gibi bir güvenlik yazılımı soruna sebep oluyor olabilir. Eğer böyle bir yazılım kullanıyorsanız geçici olarak devreden çıkartın ve tekrar siteye girmeyi deneyin. Bu programların içinde SSL ile bağlanan sitelere yönelik ayarlar bulunur. 

    Sorun HTTPS ile bağlanan sitelerin taranmasından kaynaklı olabilir. Sorun bununlamı alakalı anlamak için kullandığınız programı geçici olarak kapatın. Kapattıktan sonra tekrar deneyin. **** güvenlik standartlarına uymuyor hatası karşınıza çıkıyor mu kontrol edin.  

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor çözüm 3: VPN yazılımınız sorun çıkarıyor olabilir

    Yasaklı sitelere giriş ve gizli gezinme için VPN programları olmazsa olmazlardan birtanesi. Fakat VPN Programları bazen hataya sebep olabiliyor. VPN programlarının mantığında bir sunucuya bağlanmak vardır. Bir VPn programı öncelike kendi sunucusuna bağlanır ve tüm trafiği bu sunucu üzerinden yönlendirir. Bu da bazen hatalara sebep olur. VPN sunucusunun çökmesi veya sistemde oluşan bir hata Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor. ***** güvenlik standartlarına uymuyor. hatasına sebep olur.

    Çoğu zaman bu durum geçicidir. Yani VPN servisi düzeldiğinde sorun kendiliğinden kaybolur.  VPN uygulamasını devreden çıkartarak sorun var mı kontrol edin. Sorun VPN kaynaklıysa bir süre VPN olmadan kullanın daha sonra VPn servisi düzeldiğinde VPN uygulamasını çalıştırabilirsiniz.

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor çözüm 4: Sorun Google Chrome kaynaklı olabilir

    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor. ***** güvenlik standartlarına uymuyor. hatasını alıyorsanız Google Chrome zararlı bir yazılım tarafından  hasara uğratılmış olabilir. Öncelikle siteye Firefox veya Opera gibi farklı bir tarayıcı ile girmeyi deneyin.

    Firefox veya Opera tarayıcınız yoksa buradan indirebilirsiniz:

    Opera veya Firefox indirin. Bu tarayıcılar ile test edin. Site bu tarayıcılar ile sorunsuz çalışıyorsa ozaman  Chrome tarayıcısını sıfırlamak fayda sağlayacaktır.

    Google Chrome nasıl resetlenir buradan öğrenebilirsiniz: Google Chrome nasıl sıfırlanır?

    Bu öneriler dışında şunlara dikkat etmelisiniz:

    • Windows güncellemeleriniz eksik mi, kontrol edin. Eksik güncellemeler bazen SSL hatasına sebep olabilir.
    • Tarayıcınız güncel mi, kontrol edin. Güncel olmayan tarayıcılar sorunlara sebep olabilir.
    • Kullandığınız antivirüs, firewall güncel mi kontrol edin.

    Yukarıdaki çözüm önerileri işe yaramazsa uzmanim.net'e sorabilirsiniz. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol