Bu site tehlikeli olabilir - Site might be dangerous

0

Bing arama motoru üzerinden VLC player'i indirmek istediğimde VLC Player sitesi için: Bu site tehlikeli olabilir başka bir yerden indirin gibi bir uyarı çıkıyor.

Uyarıyı verdiği adres https://www.videolan.org/vlc

VLC'nin başka bir adresi mi var yoksa gerçekten VLC virüslü mü?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    VLC player güvenilir bir video oynatıcıdır. Bing hatalı uyarı vermiş.

    Aslında bu durum şundan kaynaklanıyor. Malware üreten kişiler popüler açık kaynak uygulamaları kullanarak malware yayıyorlar. Açık kaynak yazılımlar indirilebilir ve değiştirilebilir.  

    Örneğin bir malware üreticisi VLC player'i indirir içine zararlı kodlar, virüs yerleştirir. Daha sonra bunu farklı kaynaklardan dağıtır. Kullanıcı da resmi olmayan bir web sitesinden VLC indirir ve kurar. Bilgisayarına virüs bulaşır. Sonra VLC player virüslü diye haberler çıkar. Burada sorun VLC player'in kendi web sitesinden değil başka sitelerden, güvenilmeyen sitelerden indirilmesidir.

     https://www.videolan.org adresi VLC'nin resmi sitesidir. Buradan VLC player indirebilirsin. Bing arama motoru da sanırım böyle bir sebepten dolayı VLC için tehlikeli olabilir demiş.

    Aynı durum farklı yazılımlar için de söz konusu olabilir. Bu sebepten bir program indirilecekse üreticinin resmi web sitesinden indirilmesi her zaman daha doğrudur.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol