Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü hatası nasıl çözülür?

0

Herhangi bir web sitesine bağlanırken aşağıdaki hatayı alıyorum. Bu siteye ulaşılamıyor hatası nasıl çözülür?

Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü. ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Yeniden YükleAyrıntıları gizle İnternet bağlantınızı kontrol edin Kabloları kontrol edin ve kullandığınız yönlendiricileri, modemleri veya diğer ağ cihazlarını yeniden başlatın. Güvenlik duvarınızın veya virüsten korunma programınızın ayarlarından, Chrome'un ağa erişmesine izin verin. Ağa erişmesine izin verilmiş bir program olarak zaten listelenmişse listeden kaldırıp tekrar eklemeyi deneyin. Proxy sunucu kullanıyorsanız... Proxy sunucunun çalışıyor olduğundan emin olmak için proxy ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinize danışın. Proxy sunucu kullanmamanız gerektiğini düşünüyorsanız: Chrome menüsü > Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster... > Proxy ayarlarını değiştir... > LAN Ayarları öğesine gidin ve "LAN için proxy sunucusu kullan" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Ayrıca bu tüm internette yani internete bağlı tüm cihazlarda oluyor

beratcankrp beratcankrp (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü hatasının pek çok sebebi olabilir.

    1. Girmek istediğin sitede sorun olabilir. Yani site çökmüş ya da BTK tarafından engellenmiş olabilir. Başka sitelere girebiliyor musun test etmelisin.
    2. Bir DNS sorunu yaşıyor olabilirsin. Sorunun DNS sorunu olup olmadığını anlamak için en güzel yöntem bir site ya da sunucu adresine ping atmayı denemektir: Ping nedir, nasıl kullanılır?
      Eğer ping başarılıysa ve ping'e cevap geliyorsa o zaman DNS sunucu sorunu yaşıyorsun demektir. O zaman farklı DNS sunucuları deneyebilirsin:  DNS değiştirme
      Ping testi başarısızsa o zaman internete bağlı değilsin ya da adsl modemin ile ilgili bir sorun var demektir. Adsl modemi kontrol etmelisin. Kapatıp - açmak daha sonra bağlantı düzgün mü (adsl ışığı yanıyor mu?) kontrol etmelisin. Adsl ışığı yanıp sönüyorsa o zaman servis sağlayıcını telefon ile aramalı arıza bildirmelisin.
    3. Her şeyi yaptın ping normal görünüyor, dns değiştirdin ama yine de Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü hatası alıyorsan kullandığın bir antivirüs, internet security, Firewall, VPN yani internet bağlantını etkileyecek bir  yazılım varsa onu devreden çıkartmayı denemelisin. Sorun bundan kaynaklı olabilir. Yani bu yazılımlar bağlantını etkiliyor olabilir.

    Benim yukarıda yazdıklarım bir ev, küçük ofis için geçerli durumlardır. Farklı bağlantı ve ağ yapısı kullanan kişiler için farklı senaryolar olabilir.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol