Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır

0

WhatsApp sohbet ekranında Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız  aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır Daha Fazla bilgi için dokunun yazısı var.

WhatsApp'da Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız  aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır mesajının anlamı nedir?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'ta Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız  aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır mesajının anlamı nedir?

    WhatsApp artım mesajları uçtan uc şifreleme yöntemi ile şifreliyor. Daha önceden de WhatsApp Android cihazlarda mesajları şifreleyerek iletiyodu. Fakat bu yeni sürüm ile birlikte daha güvenli hale geldi.

    Sohbetler ve aramalar artık sadece siz ve yazıştığınız kişi arasında olacak. Bu mesajları WhatsApp şirketinin kendisi dahi göremeyecek. Aynı şekilde konuşmaları da şifrelediği için başka biri tarafından dinleme yapılsa bile sadece şifreli karmaış sesler duyulabilecek.

    Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız  aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır mesajını sadece yeni sürüm WhatsApp uygulamasına sahip kullanıcılar görebiliyor.

    Ayrıca uctan uza şifrelemenin aktif olması için kullanıcıların tümünün en yeni sürüm WhatsApp'a sahip olmaları gerekiyor.

    Uçtan uca şifreleme ile mesajlar, fotoğraflar, videolar ve sesli mesajlar şifreli olarak karşı tarafa iletilecek.

    Uçtan uca şifreleme artık varsayılan olarak geliyor. Yani bu şifrelemeyi aktif ekmek için ek bir işlem yapmanıza gerek yok. WhatsApp son sürümünü yükleyin. bu yeterli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta yazıştığınız kişinin de son sürüme sahip olması gerektiği. Yoksa mesajlar şifreli iletilmez.

    Uçtan uca şifrelemede, sizin telefonunuzda ve konuştuğunuz kişinin telefonunda birer gizli anahtar oluşturulur. Bu anahtarlar karşılıklı değiş tokuş edilir. Şifreleri çözmek için bu anahtarlar gereklidir. Bu anahtarlar sadece sizde ve karşınızdakinde olduğu için bu mesajların şifrelerini sadece konuşmayı yapanlar çözebilir.

    Bu sistem WhatsApp ile Open Whisper System arasınd ortaklaşa geliştirilen bir sistemdir.

    Uçtan uca şifreleme ile ilgili daha detaylı bilgi için: Uçtan uca şifreleme nedir? çözümünü okuyabilirsiniz.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol