"Bu sürücüyle ilgili bir sorun var. Sürücüyü şimdi tarayın ve sorunu düzeltin" uyarısı nedir?

0

USB belleğimi bilgisayara takınca hemen köşede "Bu sürücüyle ilgili bir sorun var. Sürücüyü şimdi tarayın ve sorunu düzeltin" diye uyarı geliyor. Acaba USB belleğimde virüs mü var?

"Bu sürücüyle ilgili bir sorun var." hatası için yardımcı olabilecek var mı?

lucas77 lucas77 (199)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sürücüyü tara ve düzelt, çözüm yazılı orada.. 

    Büyük ihtimalle bellekte dosya sisteminde bozulma olmuş, tarayınca (Özellikler>Araçlar>Denetle sekmesindende yapılabilir) düzelir.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • teşekkürler lucas77 5 yıl önce

    0

    Konu önceden açılmış, aynı sorunu bende yaşıyorum @temmuz USB bellek açılıyor dosyaları da görüntüleyebiliyorum ancak uyarının çıkması beni rahatsız etti biraz. Belleği taratırsam dosyalar gider mi?

    toprak34 toprak34 (2026)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Normalde dosyaların gitmemesi gerekir ama her ihtimale karşı dosyalarını başka bir yere yedekleyip daha sonra "tara ve düzelt" seçeneğine tıkla. omercik 5 yıl önce
    • Disk denetlemesi ile depolama aygıtında dosya sistemindeki bozulmalar düzeltilir (veya bunların düzeltilmesi amaçlanır, hedeflenir). Depolama aygıtındaki diğer dosyalar bundan olumsuz etkilenmez, bundan ötürü herhangi bir veri kaybı veya veri / dosya bozulması olmaz. Fakat disk denetlemenin problemi çözmesi garantide değildir. Her disk denetlemesi başarıyla sonuçlanamayabilir (hataların çokluğuna ve büyüklüğüne göre değişebilir). temmuz 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol