bunlar virüs mü? nasıl silerim? nasıl korunurum?

0

görev yöneticimde csrss.exe  ApMsgFwd.exe  nvvsvc.exe   svchost.exe   wininit.exe gibi birçok şey görüyorum bunlar virüs mü? nasıl kurtulabilirim ve bilgisayarımı bunlardan nasıl koruyabilirim??

kubr kubr (1)
9 yıl önce sordu

  • exelerin ne olduğunu okuduysanız lütfen çözüldü butonuna basınız. feritarslan 9 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Apmsgfwd.exe nedir?

Apmsgfwd.exe, Windows İşletim Sistemi için Alps Electric Co., Ltd. tarafından geliştirilmiş olan, ApMsgFwd ile ilişkili bir EXE dosyası türüdür. Apmsgfwd.exe dosyasının en son bilinen sürümü, Windows Vista için üretilmiş olan 7.0.0.18 sürümüdür. Bu EXE dosyası 1 yıldız popülarite derecelendirmesi ve "Bilinmeyen" güvenlik derecelendirmesine sahiptir.

 

nvvsvc.exe nedir ?

Nvidia grafik sürücüsüne ait bir programdır.

svchost.exe nedir ?

Svchost.exe dosyası Windows işletim sisteminin pek çok fonksiyonu yerine getirmek için kullandığı özel bir dosyadır. Özellikle Windows servislerini yönetmek ve çalıştırmak için Windows işletim sistemi svchost.exe dosyasını kullanır.

Windows hizmetlerinin pek çoğu EXE yerine  DLL dosyasıdır. Yani çalıştırılabilir dosya değil birer dinamik kütüphane dosyasıdır. DLL dosyaları kendi başlarına çalışamazlar ve DLL dosyaları doğrudan kullanılamaz.

Bu sebepten Windows işletim sistemi servisleri oluşturan DLL dosyalarını svchost.exe dosyası ile idare eder.

Fakat sistem dosyaları özellikle svchost.exe her zaman virüslerin tehdidi altınadır. Bu sebepten bazı kontroller yapmanız ve gereksiz servisleri kapatmanız performans artışı ve çalışan svchost.exe sayısını azaltabilir.

 

 

 

feritarslan feritarslan (303)
9 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol