Bütün dosyalarımın uzantısı .stoppirates oldu

0

Arşivimde tuttuğum tüm belgeler, word, excel, dwg, rar,zip ve resim dosyalarının tümünün uzantısı .stoppirates oldu. Bu dosyaları şuanda açamıyorum. .stoppirates  uzantısı nedir? Neden tüm dosyalarımın uzantısı .stoppirates oldu?

flavor flavor (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sonradan eklenen .stoppirates uzantısı -başındaki nokta ile beraber- silinebilirse resimde görüldüğü üzere eski olması gereken uzantıya dönecektir. Ama bundan emin olabilmek için Dosya ve Klasör seçeneklerinden "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" tiki kaldırılarak asıl uzantının ne olduğundan emin olmak gerekir. Uzantı silme veya değiştirme işi ona göre yapılmalı.

    Ama bunun yapılabileceğinden eminde değilim. Zira dosyalar bir virüs marifetiyle şifrelenmiş haldeler.

    Antivirüs taraması ile birlikte MalwareBytes, ComboFix vb taramalarıda yapılmalı.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      .stoppirates uzantısı ile yapılan aramalarda bir kaç rus sitesi çıkıyor. 

      Muhtemelen bir ransomware ile yani fidye virüsü ile karşı karşıyasınız. CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir? Şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır? buradaki ShadowExplorer programını bir deneyin. Gölge kopya varsa dosyalarınızı oradan kurtarmaya çalışın.

      Son dönem fidye virüslerinin şifrelediği şifreleri kırmak şuan için mümkün değil. Eğer yedeğiniz varsa yedekten kurtarmayı deneyebilirsiniz.

      murat murat (12492)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        Bu virüsü yapan kimse insafa gelmesi lazım yoksa çözülmesi imkansız bilinen bütün yöntemleri uyguladım virüsü pcden kaldırdım şifrelenmiş dosyalara çözüm bulamadım taramadıgım program kalmadı nafile

        flavor flavor (1)
        9 yıl önce cevaplandı

        • Arkadaşlar ben dosyalarımı kurtardım aşagıdaki programla Yapmanız gereken programı çalıştırmak. Program pc'yi tarıyor... http://s4.dosya.tc/server3/6lqo8j/te225decrypt.rar.html flavor 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol