buyNsave nedir, virüs mü?

0

Merhaba,

Bilgisayarım da google chrome tarayıcı kullanıyorum ve ayarlar > uzantılar sekmesine girdiğimde ise buyNsave isminde bir uzantı buluyorum. Ne kadar kaldırırsam kaldırıyım bilgisayarı her yeniden başlattığım da yeniden etkinleşiyor ne yapmalıyım ?

berk berk (224)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Üç hafta önce açılmış konu olduğundan şimdiye kadar problem giderilmiş olmalı. Ama genel bir faydası olsun diye ben cevaplayayım yine.

    Chrome'de kaldırılamayan (inatçı) uzantılar için önce Ayarlar/Uzantılar bölümünde en üst kısımdaki Geliştirici Mod'u işaretlenilerek kaldırılmak istenen uzantının Kimlik kodu görünür hale getirilir (Uzantının hemen altında yer alır). Daha sonra bu kod kopyalanarak Bilgisayarım (Bu bilgisayar) C bölümünde arama motoruna yapıştırılarak aratılır. Bulunan aynı isimli dosyalar (ve klasör) silinir. Daha sonra kaldırılmak istenen uzantı kaldırılabilir.

    Üstte yerteve bunu anlatmak istemiş ama eksik bilgi olunca anlaşılmaz hale gelmiş.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Sorunla karşılaştığım günden beri çözmeye çalışıyordum. Teşekkürler . berk 9 yıl önce
    • :-) temmuz 9 yıl önce

    0

    buyNsave bir virüs değil fakat bilgisayarın performansını düşüren bir tür  istenmeyen yazılım.

    buyNsave bir tür reklam yazılımıdır. Özellikle Chrome tarayıcısına kendini ekliyor.  buyNsave eklentisinden kurtulmak için bilgisayarınızda yüklü olan reklam yazılımını tespit etmelisiniz.

    Denetim Masası > Programlar ve özelliklerde  aşağıdaki adları içeren veya benzer ne olduğunu bilmediğiniz bir program varsa kaldırın:

    • .... Pdf Reader
    • ..... Download Manager
    • Buy Save
    • Buy .......

    buyNsave eklentisinden kurtulmak için öncelikle bu istenmeyen programdan kurtulmanız gerekiyor.  Daha sonra Chrome üzerinden buyNsave uzantısını silebilirsiniz.

    Bir de Malwarebytes anti-malware ile tarama yapın oldukça etkilidir. 

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • bilgisayarım da malwarebytes anti-malware in premium sürümü mevcut ancak hiç birşey bulamıyor.. Bilgisayarım da yüklü bir tek internet download manager mevcut onun dışında belirttiğiniz hiçbir yazılım bilgisayarım da mevcut değil. Bildiğim ve uzmanim.net deki neredeyse tüm anti malware yazılımlarıyla tarama yaptım ( ComboFix ,JRT, AdwCleaner vb.. ). Başka bir yöntem bulamadım açıkcası. Acaba kullandığım internet download manager yüzünden mi kaldırılamıyor ? berk 9 yıl önce
    • Yüklü program listesini gönderebilir misin? cemkara 9 yıl önce
    • http://i.hizliresim.com/dWndGZ.jpg http://i.hizliresim.com/g4k092.jpg berk 9 yıl önce
    • Free Youtube Download.... büyük ihtimalle bu yazılım ile birlikte geliyor. Bir diğer şüpheli Free Studio... cemkara 9 yıl önce
    • pekala kaldırıp hemen deniyorum berk 9 yıl önce
    • belirttiğiniz programları kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattım ve eklentiyi kaldırıp yeniden başlattım. Fakat işe yaramadı ve yeniden etkinleşti.. berk 9 yıl önce

    0

    hocam öncelikle gizli klaörleri aktif hale getirmen lazım.win8 de denetim masasından klasör seçeneklerinden yapabilirsin.daha sonra yerel disk C de bulunan Program Data klasörünü açacaksın.Onun içinde ismi mlmlmlsldmvlk ye benzer bi klasör var.onu sildiğinde bendeki buyynsave uzantısı çıkmamaya başladı.umarım yardımcı olur.

    yerteve yerteve (9)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol