c# Asp.Net Mvc Mail gönderme sınırını nasıl aşarız?

0

Merhabalar,

Bu sitede yüzlerce kullanıcı var ve bir çoğunun da mail adresine günde yüzlerce bilgilendirme maili gidiyor. Örneğin misal 10000 kişi olsa ve her birine günde 10 mail gittiğini düşünsek 10000 * 10 = 100000 Mail yapar ve anladığım kadarıyla mailler anında ulaşıyor ve hiç de mail gönderme sınırı vesair yok?

C# ve MVC teknolojisi kullanarak oluşturduğum bir sitemin yaklaşık 200 kadar üyesi var ve düzenli olarak da artıyor.

Tümüne 1 adet mail göndersem 100. mailde hata almaya başlıyorum. tek tek mail atarsam da aynı hatayı alıyorum. bu gün sadece bilgilendirme maili atıyorum, ileride mesajlaşma, bilgilendirme vs.vs. nasıl bir yol izlemeliyim, ne tavsiye edersiniz? olumsuz dahi olsa yazmaktan çekinmeyiniz.

ercet00ilk ercet00ilk (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Mail gönderimdeki limit C# veya MVC'den kaynaklanmaz.  Mail gönderim limiti sunucu taraflıdır. Mail sunucularda günlük saatlik gönderim limitleri vardır.

    Yani sizin kullandığınız mail sunucunun yapılandırmasına bağlı olarak size limitler tanımlanır.  Örneğin saate 100 günlük toplamda 250 mail gönderebilirsiniz.

    Bunun nedeni spam yapılmasının önüne geçmektir.  Eğer bu tür bir mail gönderim hizmeti sunacaksanız kendinize constant contactmail chimp benzeri bir sistemden toplu email gönderim paketi alıp uygulamanız ile bunun üzerinden gönderim yapabilirsiniz.

    Aksi takdirde normal hosting şirketlerinin limitlerine takılırsınız. Kendi email sunucunuzu kurmak isterseniz bu sefer de spam mail durumu ile karşılaşırsınız, mailleriniz spam olarak agılanmayaya başlayabilir.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol