C# Dil bilgisi

0

C# ta çok fazla kod metot  vs öğeler var . bunları hepsini bilemezsin yani  en azından genelde işine yarayan kullandığın şeyler aklında kalır ama bazen işini görücek metot'u varlığını bile bilmediğin durumlar olur bunun için  ingilizce bilmek işe yarar mı yani ingilizce bilerek açıklamalardan metot'un ne işe yaradığını anlaya bilir misin ? özetle eğer böyleyse ki mantıken öyle bunun için hangi seviye ingilizce bilmek gerekir ?

ahmet5847 ahmet5847 (92)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Sadece C# değil, tüm programlama dillerinin içinde yüzbinlerce metod bulunabilir. Kimse senden tüm bu metodları, sınıfları bilmeni beklemez. Zaten çoğu zaman da bunlara ihtiyaç duymazsın. 

    Öncelikle C# dilinin  temellerini öğrenirsin. Değişken, fonksiyon, koşul ifadeleri, veri türleri, döngüler v.b.  Bunlar sana temel proglamlama bilgisi verir. Bunları bilmen şarttır. Daha sonra uzmanlık alanına göre farklı sınıfları kütüphaneleri öğrenirsin. Örneğin çizimle ilgileniyorsan çizimle alakalı sınıfları, metodları öğrenirsin, web, ağ için web, ağ ile ilgili kütüphaneleri öğrenirsin.

    İngilizce bilmenin sana çok büyük faydası olur. Çünkü her metod ve sınıfla ilgili yardım açıklama dökümanları vardır. Herkes bunları okuyarak bunlar hakkında fikir sahibi olur. Çoğu zaman google aramalarında yapmak istediğin işe dair ingilizce kelimeler girerek arama yaparsın ve o işi yapan metoda ulaşırsın. Burada ingilizce seviyen teknik dökümanları anlayacak kadar olsa yeterlidir. Teknik dökümanları okurken karşına pek çok anlamadığın, Türkçe karşılığını da anlamayacağın ifadeler çıkacak.  Örneğin "Class" , "Constructor" gibi ifadeler programlama özgüdür. Öncelikle bunun programlamada ne işe yaradığını, programlamadaki anlamını bilmen gerekir. Bunu günlük ingilizce sana vermez.

    Bu noktada yine ingilizce programlamaya giriş kitapları sana çok büyük fayda sağlar. Elbette Türkçe kaynaklar da sana fayda sağlayacaktır. Ama Türkçe kitaplarda  bulunan bazı çeviriler kafanı karıştırabilir.  Bu sebepten önceliğin ingilizce kaynaklar olmalıdır.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @alaattin Peki ingilizceyi nasıl öğrenirim yani hem programlama konusunda kullanacağım hem de bilmek istediğimde vs. eğer sen biliyorsan alattin abi sen nasıl öğrendin ? veya cidden öğrenmek için ne yapabilirim internette tonlarca tavsiye var ahmet5847 5 yıl önce
    • @ahmet5847 sihirli bir formülü yok. Temel ingilizceni ilerlet önce. Bunun için siteler, uygulamalar ve kitaplardan yararlanabilirsin. Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Sadece kısa sürede olmayacağını unutma. Yılmadan, kararlılıkla devam et. Daha sonra programlama kitaplarını, ingilizce makaleleri okumaya başla. alattin 5 yıl önce
    • @alattin Teşekkürler Örnek alınıcak insansınız her bakımdan ahmet5847 5 yıl önce
    • teşekkürler @ahmet5847 yardıma ihtiyacın olduğunda buradayız. alattin 5 yıl önce

    0

    C# Kodlamak çok zor üst düzey kodlamayı bilmen gerek ve orta düzey İngilizce bilmen yeterli ingilizce olmassa olmaz hangi programı indirirsen indir ingilizce önemli anlayışın için teşekkürler

    darkcrak darkcrak (5168)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      internette "c# toolbox" "c# toolbox kullanımı ve elemanları" gibi aramalar yaptığınızda her aracın ve metodun açıklamalı anlatımlarını içeren sayfalar görebilirsiniz. araç ve metot adlarını google translate gibi bir çeviri aracıyla incelerseniz daha anlaşılır ve akılda kalıcı olacaktır.

      örneğin

      "textBox: İçerisinde metin yazılan ve kullanıcının metin girişi yapmasını sağlayan en önemli unsurdur."

      text: metin

      box: kutu

      ------------

      "AddItem: Veri eklemek için kullanılır.."

      add: eklemek

      misty misty (556)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol