C# ile işletim sistemi yapmak?

0

Merhaba,

İşletim sistemi diyorum ama bildiğimiz windows, linux gibi değil. En basitinden, console'da çalışan bişey. MS-DOS'tan bile kötü, basit. Benim yapmak istediğim şu, Console application'da önümüze bir liste gelsin. 1) Hesap makinesi 2) Not defteri vs. Biz de bunları seçtikçe o menülere aktarsın. Yapılabilir mi böyle bir şey? Eklentisiz ama. İnternete yazdım da COSMOS eklentisini kurun falan diyor. Ben mobil veriden girdiğim için şuanlık eklenti kuramıyorum.

@alattin

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Teknik olarak C# ile işletim sistemi yapmak mümkün. Pratikte çok mantıklı değil. İstediğin şeyin  zaten işletim sistemi ile alakası yok.

    MS DOS işletim sistemini hor görme. İşletim sistemi, senin bilgisayara bağlı olan donanımını kullanmanı sağlayan yazılımdır. Diski, ekran kartını, ses kartını işletim sistemi sayesinde kullanırsın. Bilgisayarında işletim sistemi olmazsa, bilgisayarın açılış yapamaz. MS DOS tüm bu yukarıda bahsettiğim işlemleri yerine getirebilen oldukça kullanışlı bir işletim sistemiydi. Elbette zamanına göre.

    İstediğin uygulamaya gelince; kullanıcı karşısına 1,2,3 gibi maddeli bir menü getir. Daha sonra bir input ile kullanıcıdan seçeneği girmelerini iste. Girilen değeri bir case ifadesine sok ve istenilen işlemi çalıştır. Biraz kafa yorarsan rahatlıkla yapabilirsin.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol