C:\Windows\Installer klasöründeki gereksiz dosyalar nasıl temizlenir?

0

C:\Windows\Installer klasörü yüklenen programlara ait MSP ve MSI uzantılı kurulum dosyalarını barındırır. Yüklediğiniz bir programı kaldırdığınızda bu programa ait MSI veya MSI dosyası C:\Windows\Installer klasöründa hâlâ duruyor olabilir. Bu durumda buradaki dosyalardan bazıları gereksiz yer kaplar. Özellikle SSD gibi daha düşük kapasiteli disklerde bu durum soruna yol açar.

C:\Windows\Installer klasöründeki gereksiz, artık kullanılmayan dosyalar nasıl temizlenir?

alattin alattin (16984)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    C:\Windows\Installer klasöründeki dosyalar 1ecb2016.msi gibi anlamsız adlara sahiptir bu sebepten bu dosyanın hangi uygulamayı anlamanız zordur.

    Bazı MSP ve MSI dosyalarını sağ tuşla tıklayarak özelliklerden Detay bölümüne baktığınızda bu dosyanın hangi uygulamaya ait olduğunu görebilirsiniz. 

    Ama bu işlemde yüzlerce, binlerce dosya için vakit alacaktır.  Artık kullanılmayan C:\Windows\Installer dosyaları silmek için ücretsiz PatchCleaner uygulmasını kullanabilirsiniz.  PatchCleaner uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    PatchCleaner, C:\Windows\Installer klasöründeki öksüz olarak nitelendirilen dosyaları bularak siler.

    PatchCleaner uygulmasını kurup çalıştırdığınızda Delete ve Move olarak iki seçenek sunar.  Delete bu dosyaları doğrudan silerken, Move butonu, sorun yaşama riskine karşı dosyaları başka diske, klasöre taşımanıza yarar.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol