çağrı merkezi başarısı nasıl sağlanır

0

Sayın Grup Üyeleri ,

 

Orta ölçekli spesifik ürün satan bir firmanın kendi bünyesinde 6 kişilik çağrı merkezi bulunuyor .

 

Çağrı merkezi çalışanlarından istenen ; bilgisayar ekranında önceden belirlenmiş hali hazırda çalışılan sayısı çok olmayan firmaların aranması. Önerilecek kampanyanın aktarılması yoksa sohbet edilerek tabiri caizse unutulmamayı sağlamak.

Yapılan görüşmelerin memnuniyet ve satış yönünden olumlu veya olumsuz sonuçlarını yetkiliye bildirerek alınması gereken aksiyonların yönetim olarak alınmasının sağlanmasına katkıda bulunmak.

Örnek verecek olursak fiyatı yüksek bulan müşterinin durumu yetkiliye bildirildiğinde ;yetkili fiyat kontrolü yapıyor . fiyat doğru ise yapılabilecek indirim miktarı belirlenerek müşteriye revize edilmiş fiyat sunuluyor .

yada ürünlerinin eline geç ulaştığından şikayet eden müşterinin durumu yetkiliye bildirildiğinde ; yetkili özür dilemek yada farklı jestler yapılmasını sağlayarak müşteriyi kazanmak adına aksiyonlar alabiliyor .

 

Değerli grup üyeleri ; sizlere  sormak istediğim esas sorum .

Çağrı merkezi çalışanları sadece kendi bildikleri sebeplerden ötürü aranması gereken müsterilerinin tamamını aramıyor ve görüşme sonuçlarını yetkiliye bildirmiyor. 

 

Müşteri memnuniyeti;çağrı merkezi çok profesyonel olmadığı için görüşme sonuçları kayıt dinlenerek değil çalışan geri bildirimi ile sağlanmak zorunda .

 

Çalışanların tam arama yapmaları ve yetkiliye geri bildirimlerini zamanında ve  doğru yapmasını sağlamak adına yapılabilecekler hakkında önerilerinizi öğrenmek istiyorum .

 

Destekleyici paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

 

Saygılarımla,

Murat TUĞSAL.

mtugsavul mtugsavul (1)
4 yıl önce sordu

  • Sanırsam bir uygulama istiyorsun veya bir web sitesi darkcrak 4 yıl önce

Toplam 0 Cevap


üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol