Çakma Telefonlar ile Gerçek Telefonlar Arasındaki farklar

0

Çakma Telefonlar ile Gerçek Telefonlar Arasındaki farklar nedir

cristianoronaldo cristianoronaldo (171)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Çakma telefonlar ile gerçek telefonlar arasındaki farkı söylemek yerine benzerlikleri söylemek daha kolay. Çakma telefonlar ile gerçek telefonlar arasındaki tek ortak nokta görünüm olarak birbirlerine benziyor olmalarıdır.

    Bunun dışında başka ortak bir noktaları yoktur. Donanım olarak tamamen farklıdır. Kullanılan chipsetler, kamera, gps modülü gibi moduller tamamen faklıdır.

    Fark nedir derseniz, kalite ve kullanılan malzeme, işcilik gibi temel farklar vardır. Örneğin, kamera için kullanılan görsel algılama çipi orjinal telefonda -10 derecede çalışabiliyorken çakma olanda bu -1 olabilir. Aynı şekilde kullanılan işlemcilerin stabil çalışması, performansı, içindeki bellek oranları, hızları gibi pek çok faktör farklıdır.

    Çakma telefonlarda batarya ömrü 1 sene ise orjinalde 3 senedir (örnek olarak).

    Üretim süreçlerinde orjinal telefonlar çok sıkı testlerden geçer. Çakma telefonlarda bu tür süreçler yoktur. Bu sebepten zaten orjinal ve çakma telefon arasında uçurum vardır.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Herşeyi yazmışsında bir tek fiyat farkını yazmamışsın. Biri bedavadan biraz pahalı, diğeri ateş pahası.. Şakayla karışık.. :-) temmuz 9 yıl önce
    • Haklısın abicim, onu atlamışım :) cemkara 9 yıl önce

    0

    Sar Değerlerinden tutta kullanılan malzemenin kalitesi, stabil olmayan işletim sistemi , sistem bileşenlerinin verimsiz yapısı , Sık sık bozulan Usb 2.0 girişi , 3.5 mm'lik giriş berbat olduğu için taktığın kulaklık sennheiser olsa farketmeyen telefonlardır.

    Bütçene göre orjinali en iyisidir.

    Asus Zenfone serisi öneririm. Orta Segment İstiyorsan..

    ayberk ayberk (71)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol