Çalınan Instagram hesabını geri alma - 2019

0

Instagram hesabım çalındı telefon numaram değiştirildi, e-posta değiştirildi hesabıma erişemiyorum ne yapmalıyım?

Çalınan instagram hesabımı nasıl geri alırım?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Çalınan Instagram hesabınızı nasıl kurtarabileceğinizi bu çözümde en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Her ne kadar bu durumun kesin bir çözümü olmasa da en azından deneyebilirsiniz.

    Çalınan Instagram nasıl kurtarılır?

    Çalınan hesabımız için yapacağımız ilk şey Instagram'a başvuruda bulunmak olacak. Basitçe "hesabım çalındı bana yardımcı olur musun?" diyeceğiz.

    Eğer hesabınıza kaydolurken kullandığınız e-posta adresini hatırlıyorsanız, çalınan Instagram hesabını geri alma ihtimaliniz yüksektir. Mail adresiniz kapansa, şifresini hatırlamıyor olsanız veya değiştirilse bile sorun değil. Sadece o mail adresini ismen hatırlamanız yeterli, bu size lazım olacak. Kaydolurken kullandığınız mail adresini hatırlamıyorsanız yapacak bir şey yok.

    1. Adım: Çalınan Instagram hesabını kurtarma formunu doldurma

    Şimdi size lazım olan en önemli şey: Kendi telefonunuz. Yani Instagram'ı sık sık kullandığınız telefon. Bu adımı Instagram'ı en çok hangi telefonda kullanıyorsanız ondan yapın. Yoksa çalınan hesabı geri alma formu sizde çıkmaz. Çıkmıyorsa yapabileceğiniz bir şey yok.

    1. Instagram'ı açın.
    2. "Giriş yapmak için yardım al"a tıklayın.
      instagram giriş yapmak için yardım al
       
    3. Hesabını Bul bölümünde oraya Instagram kullanıcı adınızı yazın ve İleri'ye tıklayın.
    4. Sonra "Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?" seçeneğine tıklayın.
      instagram daha fazla yardıma mı ihtiyacın var
       
    5. Şimdi İSTEĞİ GÖNDER diye bir form açılması gerekiyor. Yukarıda da söylediğim gibi kendi telefonunuzdan bunu yapmazsanız bu form sizde açılmaz.

    Şimdi açılan bu formu hep beraber dolduralım.

    • Tercih ettiğin e-posta adresi: Buraya şuanda erişebildiğiniz ve gelen mailleri okuyabileceğiniz herhangi bir e-posta adresi yazın. Bu arada yazacağınız mail adresi hiçbir Instagram hesabında kayıtlı olmamalı.
    • Kaydolurken kullandığın e-posta adresi: Buraya Instagram'a kaydolurken kullandığınız e-posta adresini yazın. Eğer Instagram'a e-posta yerine telefon numarasıyla kaydolduysanız bu kısma, "Tercih ettiğin e-posta adresi"ne yazdığınız e-posta adresinin aynısını yazın.
    • Daha sonra hesabınızın kişisel mi yoksa kurumsal mı olduğunu ve hesabınızda kendi fotoğraflarınızın olup olmadığını seçin.

    Altındaki bölümde hesabınızın nasıl çalındığını belirteceksiniz. Örneğin birisi size bir link göndermiştir, siz o linke tıklamışsınızdır ve akabinde hesabınız çalınmıştır. Ya da başka bir uygulamadan instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesabınız çalınmıştır vs. bunun gibi hesabınızın nasıl çalındığını detaylı bir şekilde anlatmalısınız.

    Diğer seçeneğini seçelim ve alttaki kutucuğa cevabı yazalım:

    • Merhaba mesaj ile bir link gönderildi, linke tıkladım ve bununla beraber hesabımdan aniden çıkış yaptırıldım. Şifremi değiştiremiyorum, hesabımdaki bütün bilgiler değiştirilmiş. Instagram hesabım çalındı bana yardımcı olmanızı acil bekliyorum.

    Örnek olarak yazacağımız cevap bu olsun. Eğer hesabınızın nasıl çalındığı konusunda bir fikriniz yoksa oraya şunu yazın:

    • Merhaba hesabımda gezinirken aniden çıkış yaptırıldım, şifremin değiştirildiğini fark ettim. Ben kendim yeni bir şifre belirlemeye çalıştığımda hesabımdaki bütün bilgilerimin değiştirildiğini anladım. Şuanda hesabıma erişemiyorum, yardımcı olmanızı acil bekliyorum.

    Doldurduğunuz formun en son hali aşağıdakine benzer olacak.

    instagram çalınan hesabı geri alma formu

    Şimdi İsteği Gönder butonuna tıklayın. "Destek isteği gönderildi" mesajıyla karşılaştıysanız şimdi bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

    Instagram bana ne zaman cevap verecek?

    Bu sorunun cevabı yok. Ortalama 2 gün içinde cevap gelir normalde, ama bu süre daha fazla uzayabilir. Sizin yapmanız gereken tek şey beklemektir.

    2. Adım: Instagram'dan gelecek olan maili yanıtlama

    Çalınan hesabı geri alma formunu doldurduktan sonra Instagram sizinle "Tercih ettiğin e-posta adresi" bölümüne yazdığınız e-posta adresi üzerinden iletişime geçecek. Mailinizdeki gelen kutusu, spam, sosyal gibi bölümleri kontrol edin. Cevap Facebook adıyla gelebilir. Facebook ve Instagram adıyla gelen bütün mailleri açın.

    Instagram size şuna benzer bir cevap gönderecek.

    instagram hesap geri alma maili

    Burada sizden bazı şeyler istiyor. Ne istediğini açıklayayım.

    • Eline bomboş bir kağıt al.
    • Kağıda maildeki kodu, ismini / soyismini ve Instagram kullanıcı adını okunur bir şeklide yaz.
    • Daha sonra kağıdı iki elinle tutarken, hem yüzün hem de ellerin görünecek şekilde fotoğrafını telefonunla çek, ardından maildeki "yanıtla" seçeneğine tıklayarak çektiğin resmi maile ekle ve bize gönder.

    Orada "JPEG dosyası olmalıdır" diyor. Bu kafanızı karıştırmasın. Telefonunuzun kamerasıyla çektiğiniz zaman fotoğraf otomatikmen JPEG olur zaten. Çektiğiniz fotoğrafı özel olarak JPEG yapmak için uğraşmayın. Siz sadece fotoğrafı gelen cevaba ekleyip göndereceksiniz.

    3. Adım: Sonuç

    Instagram'dan gelen maili de yanıtladık. Şimdi tekrar cevap bekleyeceğiz. Yalnız unutmamanız gereken en önemli nokta, hesabınızı kurtaramayabilirsiniz. Veya Instagram sizden daha fazla ek bilgi isteyebilir. Bu her zaman olmadığı için kafanızı karıştırmamak adına bu yazıda başka şeylerden bahsetmek istemedim.

    Eğer Instagram, o hesabın gerçekten size ait olduğuna ikna olursa size şuna benzer bir mail gönderir:

    "Merhaba, hesabınızı geri almak üzeresiniz. Şifrenizi değiştirmek için şu bağlantıya tıklayın: ...."

    Böyle bir mail alırsanız çalınan Instagram hesabınız artık sizin demektir. Linke tıkladığınızda sizi otomatikmen Instagram şifrenizi değiştirebileceğiniz bir bölüme yönlendirecek. Bu şekilde hemen hesabınıza girin ve mail adresini, telefon numarasını falan her şeyini değiştirin. Hesabı tekrar kendi hakimiyetinize geçirin.

    Bu arada linke tıklamadan önce, telefonunuzda veya bilgisayarınızda açık olan bütün Instagram hesaplarından çıkış yapın.

    Bütün bu süreçlerden bizzat geçtim ve çalınan Instagram hesabımı geri alabildim. Şimdi başıma gelen ve sizin de bilmenizi istediğim bazı problemlerden bahsedeceğim.

    Instagram bana cevap vermedi ne yapacağım?

    Eğer 2 günden fazla beklemenize rağmen cevap gelmediyse maili tekrar gönderin. Her şeyi doğru yapıyorsanız mutlaka olumlu veya olumsuz bir cevap almanız gerek.

    Maildeki linke tıkladım, şifremi değiştirdim. "Bir sorun oluştu" hatası verdi

    Böyle bir durumla ben de karşılaştım. Bu hatayı vermesinin hiçbir önemi yok. Siz şifrenizi değiştirin. Hata verse bile yine hesabın şifresi değişiyor ve normal bir şekilde hesabınıza girebiliyorsunuz.

    Tabii bu işlemleri kendi telefonunuzdan yapmayı unutmayın.

    Bu uzun rehberi videolu olarak uzmanim.net YouTube kanalında da paylaştık. Bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz: Çalınan Instagram hesabını geri alma | 2019 - VİDEOLU ANLATIM

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        ben cuma günü başvurdum ama hala geri dönüş yapmadılar sadece iş günleri mi çalışıyorlar 

        ahmetbas37 ahmetbas37 (1)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          Merhaba, hesabim çaldi ve sizin videolari izleyerek bi yere kader gelebildiğim, ama bana facebook tarafiğindan değişik bi mail geldi, bundan sonra ne yapacağimi bilmiyorum, yardımcı olursaniz çok cok sevinirim.

          Mail da yazan yazi bu : 

          We want to look into this issue, but for security reasons we need you to respond from your daryabarathi@gmail.com email address.

           When you reply:

           - Use the email address listed above to respond to this email
           - Include a copy of this correspondence in your response

           Once we receive your email, we'll be able to review your report.


           Thanks,

          siaal siaal (1)
          3 yıl önce cevaplandı

          • daryabarathi@gmail.com size mi ait? murat 3 yıl önce
          • Facebook diyor ki "bizimle daryabarathi@gmail.com mail adresinden iletişime geçmen gerekiyor" omercik 3 yıl önce
          • Bu mail adresinden onlarla iletişime geçmediğin için sana yardımcı olamıyorlarmış. omercik 3 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol