call of duty 2 donuyor

-2

merhaba call of duty 2 sistemimin kaldırmasına rağmen donuyor sistem gereksinimleri şunlar

8 gb ram

1 tb harddisk

2 gb ekran kartı intel hd graphics 4000

intel core i5

bilgisayarımın kaldırmasına rağmen donuyor  ama oyunda kafamı yukarıya doğru kaldırıcanca kasma gidiyor indirince geri geliyor 

 

ardavarol ardavarol (3)
6 yıl önce sordu

  • Aynı konu üzerine üst üste iki ayrı başlık açılmış. Bu site kuralları ile uyuşmuyor ve zaten gereksizdir. Eğer ihtiyaç hissedilirse açılmış konularda (veya genel olarak mesajlarda) sol daraftaki bölmede mevcut olan "Düzenle" düğmesi vasıtasıyla değişiklikler ve eklemeler yapılabilir. temmuz 6 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Driverlarını güncelleştirmeyi dene, windows sisteminde directx olduğundan emin ol, eğer yoksa onu da yükle.

Driverlarından yapıyor büyük ihtimalle.

buraksari buraksari (7)
6 yıl önce cevaplandı

  • intel hd 4000 zaten güncellenen bir grafik kart ı değil ardavarol 6 yıl önce
  • driverler güncel ardavarol 6 yıl önce
  • harici ekran kartı mevcut mu, onboard mı? buraksari 6 yıl önce

0

Konu muhtevasında ve üst mesajdaki yorumda ekran kartı bilgisini "intel hd 4000" olarak belirtmişsin. Hatasız/problemsiz oynamak istediğin call of duty 2 oyununu bu ekran kartıyla (ve/veya herhangi bir başka onboard ekran kartıyla) istediğin performans ile ve problemsiz oynayabileceğini hiç sanmıyorum. Oyunlar ile alakalı fazla bir biligim yok ama genel bilgi ve tecrübelerimle sana bunu söyleyebilirim. Sen yinede araştırmaya devam edersin.

Not: Onboard ekran kartları oyunlar için çok kullanılabilen kartlar değildir. Bu kartlar - basit ve belki bazı orta vasıflı oyunları oynatabilmekle birlikte- esasen genel maksatlar için kullanılabilir grafik kartlarıdır (Hafıza değerlerinin nispepen yüksek olmalarıda bu sonuçları çok değiştirmez). Oyunlar için geçerli ve kullanılabilir kartlar esas olarak "harici" olarakta ifade edilen PCI Express ekran kartlarıdır. Bunlar donanım olarak (fiziksel) ekran kartlarıdır ve anakart üzerinde PCI Express slotlara takılarak kullanılırlar (Onboard kartlar ise harici donanımlar olmayıp anakart üzerinde tümleşik olarak bulunurlar). Harici ekran kartlarıda çeşiti kalite ve performanslarda olurlar. Piyasada değişik markalarda alt, orta ve üst seviye PCI Express harici ekran kartları bulunur.

Bir önemli hususta oyunlarda oynanabilirlik ve performansla alakalı olarak sadece ekran kartları değil ayrıca sistem fiziksel hafızası (RAM) değerleri ile işlemcilerin güç özellikleri ve kaliteleride rol oynamaktadırlar. Bir başka ifadeyle sistemde yüksek performanslı bir ekran kartı bulunsada eğer sistem hafızası (RAM kapasitesi) ile işlemci gücü yetersiz olursa yine oyunlar oynanamaz veya arzulanan performans ile oynanamaz.

Yada bunun tam tersine sistemde RAM kapasitesi yüksek, işlemci güçlü ama bu defa ekran kartı yetersiz (mesela onboard) olursa yine ortaya oyun oynanabilirlik (oyunların açılmaması, çeşitli hata mesajlarının alınması yada düşük performans) problemleri sonuçları ortaya çıkar. 

Senin verdiğin sistem donanım bigileri ile diğer özellikler üstteki verdiğim örneklerden ikincisine uyuyor. Yani sistem hazısası ve işlemci gücü, orta vasıflı oyunların oynanabilmesi için müsait ama ekran kartın müsait değil. Yaşadığın problem bundan kaynaklıdır. 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol