çanak uydu sorunu

0

merhaba bizim çanakta gündüz çeken kanalların gece(karanlık) olunca bazı kanalların gidip gelmesi çatı duvarına takılı çanak önününde kayısı ağacının dalları duruyor turksat 4A facebook sayfasından iletişime geçip orayada bildirdim bu sorunu cevap olarak çanak uydu ucundaki lnb yi hafif sağ sol yapın düzelecetir diye mesaj attılar yapamadık kayısı ağacının dallarından şüpheleniyorum acaba onlarmı engel oluyor diye sorun sizce ne olabilir şimdiden teşekkür ederim

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

  • Mesajıma ilavede bulundum, yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Gece veya gündüz sinyal alımlarını etkilemez ama çanağın dönük olduğu yönde yakında bulunan kayısı ağacı ve/veya başka engeller elbetteki sinyalleri olumsuz yönde etkiliyecektir.

Gece gündüz olarak düşündüğün (sandığın) şey belki havanın açık veya kapalı olmasıyla alakalıdır. Kapalı ve çok bulutlu havalarda sinyaller oldukça fazla etkilenirler. Hatta bazan bu etkilenmeler çok olumsuz hava şartlarında sinyallerin tamamende kesilmesine kadar varabilir (Aşırı kapalı ve çok yağmurlu havalarda).

LNB'yi döndürmek, oynatmak çözüm değilde çanağı bir uzman servis çağırarak yön ayarlaması yaptırmak iyi olabilir. Eğer bundanda sonuç alınmazsa veya alınamayacaksa (servis bunu zaten ölçecek ve görecektir) o halde çanağın yeri değiştirilmelidir (üst katlara, terasa, dama falan taşıma gibi).

Birde kabloyu/kabloları ve kablo uçlarındaki metal bağlantı vidalı papuçları kontrol etmelisin. Belki oralardada bir gevşeme veya benzeri bir sınırlı temas oluştuysa.. Buda güçlü bir ihtimal olarak sözkonusu olabilir.

 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol