Canon E464 Yazdırma Sorunu

0

 

3 ay önce aldığım makine şu an böyle yazdırıyor, kartuşlar mı tıkanmış anlayamadım. Kartuşa baktığımda mürekkep sızıyor. Normalde bu kadar bile yazdırmıyor. İki gün kullanmazsam bu kadar sonuç alabiliyorum, yoğun temizleme yapsam kağıt bembeyaz çıkıyor. Kartuşları sıcak suya mı tutsam acaba? Model: E464


kullanici510080 kullanici510080 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Görünüşe göre kartuşunuzda mürekkebin tam akmaması sorunu var gibi gözüküyor.Bu tarz durumlar genelde kartuşlar kullanılmadığı zamanlarda kartuşların donması ile oluyor.

    Örneğin bir kartuş içinde mürekkeb olsa dahi, uzun zaman kullanılmazsa ucundaki mürekkep delikleri donuyor ve mürekkep akmıyor veya az akıyor.Bu sebeple yazdırma ilk günkü performansını veremiyor.Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda haftada bir çıktı alınması mürekkeb deliklerinin donmasını güçleştirecektir.Bu durum kış aylarında daha fazla başınıza gelebilir.Kış aylarında haftada 1-2 çıktı alınması mürekkebin performansını arttıracaktır.

    Sizin durumunuzda buna benziyor.Bende zamanında çıktı dahi alınamayacak şekilde donan bir kartuşu sıcak suda bekleterek açabilmiş ve yazdırmasını sağlamıştım.Sizin durumunuz benim ki kadar kötü değil.Yazıcınız yazdırıyor ancak mürekkeb tam akmıyor ki bu sorunla karşı karşıya kalıyorsunuz.Birkaç yazdırmadan sonra durumunuz düzelebilir.Mürekkep iyice açılılırsa durumu düzeltebilirsiniz.

    Ya da isterseniz şu şekilde çözüm deneyebilirsiniz.Kartuşu sökün.Elektriksel devreleri bantla kapatın.Sadece altındaki deliklere gelecek şekilde saç kurutma makinesi ile sıcak üfletin.Çok da aşırıya kaçmadan kartuşu bu şekilde ısıtmaya çalışın.Sıcaklık kartuşun deliklerini açmasına yardımcı olacaktır.Ayrıca arada peçete ile delikleri temizleyin ve mürekkep akıyor mu diye kontrol edin.

    Saç kurutma makinesi işe yaramazsa sıcak suda bekletebilirsiniz.Ancak bu biraz riskli olabilir.Elektriksel devreler zarar görebilir ve kartuşunuz artık tanınmaz durumda olur.Bu sebeple de yazdırma gerçekleştiremeyebilirsiniz.Kartuşun elektriksel kısımlarını iyice bantla kapattıktan sonra suda bekletebilirsiniz.Sudan çıkardıktan sonra iyice kurutun ve sonra yazıcıya takın.

    Umarım çözüm size işe yarar.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim.

      kullanici510080 kullanici510080 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Teşekkürler güzel yorumunuz için ismailsarp 7 yıl önce

      0

      Güzel yazmış @ismailsarp ama bir hususu eksik bırakmış. Üç aylık bir makine bu çeşit problemler çıkardığında ilk olarak düşünülmesi ve yapılması gereken garanti kapsamında yetkili teknik servisinde baktırmak olmalıdır. Yok eğer buna çok imkan yoksa (çeşitli sebeplerle yetkili teknik servise baktırılamıyorsa veya bu çok zor olacaksa) evet, @ismailsarp çözüm tavsiyeleri gerçekten güzel ve uygulanması gereken tavsiyeler olur.

      Bence İsmail'in tavsiyelerindeki eksik olan taraf buydu. Yada benim farklı düşündüğüm taraf buydu.

      Kolay gelsin.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

      • bende öyle düşünüyordum ancak kılavuzda kartuşların garanti kapsamına girmediğini okudum gerçi yazıcı bitmeyen kartuşlu modellerden ama yinede çözüme ulaşmazsam götürceğim. çok sağolun. kullanici510080 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol