Casper n240 2 in 1 kurtarma menüsü silindi

0

Arkadaşlar öncelikle merhaba, işlerimden dolayı daha stabil kullanmak için n240 tablet pc ye android yüklemek isterken kurtarma menüsü silindi, ayrıca diskimi de exfat 4 formatına çevirdim ve şuan hiçbir şey açılmıyor. şu uyarıyı alıyorum 

'fs0:\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi' is not recognized as an internal or external command, oparable program, or batch file

ayrıca;

Shell>.... komutu çıkıyor.

Şuan android format usb si elimde bunu nasıl boot edebilirim.

brismo brismo (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sanırım Windows kurulu bir makineye Android işletim sistemi kurmak istiyorsunuz.

    Bunu bende tam olarak bilmiyordum sayenizde biraz bakındım ve öğrenmiş oldum.Android işletim sistemi ext4 dosya formatı üzerine kurulabiliyor.Sanırım siz Android kurmak isterken tüm dosya sistemini ext4 formatına çevirdiniz ve Windows üzerinde de işletim sistemi okunamaz hale geldi.Andoid işletim sistemini normal bir işletim sistemi olarak başlangıçta açılabilir kurabilmek için dikkatli olunması gerekebilir.Tüm diski ext4 formatına döndü ise bu diğer bölümleri de okunamaz hale gelebilir.

    Windows üzerinde android kullanmanın iki yolu var.Birisi Windows dışında başlangıçta çalıştırılabilen işletim sitemi olarak kurabilmek.Diğeri de sanal makine üzerine Android işletim sistemi kurabilmek.Bunun en kafa karıştırmayan ve risksiz yolu sanal makine üzerine kurmak olacak.

    Sizin durumunuzda ise, şuanda yapılması gerekenler sanırım şu şekilde olacak.Siz şuanda hiçbir şekilde başlangıç yapamıyorsunuz.Sebebi de diskiniz ext4 formatlı olması gibi görünüyor.Bu durumda ilk olarak makinenize Windows 10 işletim sistemini yüklemelisiniz.Bunu yapabilmek için makinenizi UEFI tanımlı bir usbye ihtiyacınız olacak.Bu sizi Windows kurulum bölgesine yönlendirecek.Windows kurulum ekranında iken Shift+F10 tuşlarına basarak komut penceresinin açılmasını sağlayacaksınız.Burada diskpart komutunu kullanarak diskinizi silmek ve tekrar gpt bölümlendirme sistemine geçmeniz gerekli.GPT bölümlendirme olmadan Windows 10 UEFI işletim sistemi kurulmayacaktır.

     

    Windows 10 işletim sistemi kurulmasının ardından ister adımları daha dikkatli atarak başlangıçta çalıştırılabilen andorid işletim sistemi kurun.İsterseniz de sanal makine oluşturarak risk olmadan android işletim sistemi kurun.

    Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.Buradan tekrar cevap yazın.Bu sorunu net olarak yaşamasam da bu şekilde çözülebilir düşüncesindeyim.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler, tamamen android yapma sebebim işlerimden dolayı windowsta çok sıkıntı yaşıyorum ayrıca cihaz hafızası 32gb windows 10 hiçbirşey yüklemesem 20 gb sistem yeri kaplıyor bu sebeple hepsini dönüştürmek istedim.

      Şu aşamada boot menüsünü buldum ve android sistemini cihaza yükledim yalnız ufak bir sorunum kaldı. Bu android sistemi başlangıçta otomatik açılmıyor. ben boot menüden girip seçebiliyorum. Otomatik android ile açabilirsem hiçbir sorunum kalmayacak.

      brismo brismo (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Sanırım UNetbootin kullandınız yüklemek için internette genel olarak UNetbootin kullanılmış.Windows üzerinde bu ayar Windows arayüzünde yapılabiliyordu Boot dosyaları ile oynayarak.UNetbootin ile genelde hem Windows hemde Android birlikte kullanıldığından boot zamanının 0 a indirilerek Android açılması durumunu göremedim bende araştırmamda. ismailsarp 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol