CAT 6 ile CAT 7 Flat kablo uzatma olur mu?

0

Merhaba, CAT 6 kablo var, yan yana 2 dairem var. Bir adet modem var acces point özellikli güçlü modem. Modemden modeme CAT 6 kablo 10 metre çektim fakat modemin yeri daire kapısı girişinin orda olduğundan her yerde çekmiyor. CAT 7 flat kablo 20 mt aldım fabrikasyon uçlu uzatma aparatım var elimde metal bununla uzatma yapsam olur mu? Veya CAT 6'yı söküp CAT 7 direkt çeksem mi daha sağlıklı olur? Tavsiyeniz nedir bu arada modemim "TP Link Archer vr 600 v1" diğeri de "TP Link c20" İngilizce arayüzlü olan versiyonu. Kablolu iki modemi birbirine bağlayıp kablosuz olarak 2 dairemde kullanmak istiyorum. CAT 7 kablonun izalosyonun ve hız bakımından iyi olduğunu okumuştum ve internetimin hız konusunda yavaşlama olur mu, bu şekilde kullansam?

kadir34 kadir34 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kablolarda ek yapmak her zaman parasizte sebep olur. CAT 6 ile CAT 7 birleştirmek yerine sen yeni aldığın 20m uzunluğundaki kabloyu kullan.  Cat 6 ile Cat 7 kablo arasında hız ve frekans farkı var. 

    İki farklı kabloyu ek yapmak zaten tercih edilen bir yöntem değil.

    murat murat (12492)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Teşekkür ederim cat 7 modemi uzattım diyelim tv veya bilgisayar vs cihazları cat 6 ile internet versem kullansam olurmu kablosuz haricinde modemin diğer çıkışlarında kullanmamda bir sıkıntı olurmu cat 7 ile modemi istdiğim konuma aldım tv yi kablo ile bağlamak istediğimde cat 6 ile interneti aldığımda performans sorunu veya başka bir sıkıntı olurmu acaba

      kadir34 kadir34 (1)
      2 yıl önce cevaplandı

      • Hiç bir sorun olmaz. Dilediğin şekilde kullanabilirsin murat 2 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol