Çekirdekler arasındaki sıcaklık farkı

0

Merhaba arkadaşlar. Acer v3-571G dizüstü bilgisayarını kullanmaktayım. 3 Aylık bir kullanımdan sonra sürekli ısı sorunları yaşadım. 3 kez fan temizlettim. Fanımı uzun zamandır temizletmiyordum ve oyun oynarken fps düşüşleri meydana gelmeye başlamıştı, fakat maksimumu 90-95 arası görüyordum. Kasanın sıcaklığını heryerden hissedebiliyordum. Bir bilgisayarcıya temizlettikten sonra eve geldim,arkadaşlarla lol'e girdik(en düşük ayarlarda), ve ne olaki 4 dakika sonra bilgisayar kapandı. Isı değerlerine baktığımda 105 dereceye kadar çıktığını gördüm,fakat kasada hiç bir sıcaklık yok ve fan çıkışı gerçekten çok rahat. Sonra ki gün tekrar götürdüm içini açtık macununu yenileyip, fanını söktük tekrar taktık. Fakat aynı sorun devam etmekte, ve mantıklı bir cevap bulamamaktayım. Ayrıca çekirdekler arasında 15-20 derece gibi farklar oluyor. 

http://i.hizliresim.com/oAVd3q.png

http://i.hizliresim.com/lkZQjp.png

axlepion axlepion (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sahibi olduğunuz laptop hakkında birkaç sayfa şikayet okudum. Hepsi de sıcaklık hakkındaydı. Acer'ın bu konu hakkında bir çözümü yok. Sorunların çoğunda fanların durduğundan ya da yavaşladığından bahsediliyor. Size bu konu hakkında verebileceğim tek tavsiye bilgisayarınızı servise götürmeniz olacaktır. Çünkü siz yapabileceğiniz çoğu işlemi gerçekleştirmişsiniz.

    Çekirdekler arasındaki sıcaklık farkı ise olağan bir durumdur. Çalışan uygulamalarınızdan işlemcinizi daha çok yoran uygulamalar, çalıştığı çekirdeğin diğerlerinden daha fazla ısınmasına yol açabilir. Veya çalışan uygulamalar ilk çekirdekler üzerinde çalışırken diğer çekirdekler boş durumda olduğu için böyle bir durum oluşabilir.

    utkubayat utkubayat (885)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol