cgminer.exe hatası ?

0

Benim pc zaten ara sıra ilk açıldığında cgminer.exe yanıt vermiyor diye bir hata veriyordu bu arada pc win 8  ondan sonra bir gün bir oyun indirdinm (korsan) ardından pc ağır bir kasma yaşadı ardından oyunu sildim (tamamen kaldırdım) (tabi ben kaldırdığımı üşünüyorum) ardından ara sıra çıkan bu cgminer.exe yanıt vermiyor hatası her pc açısımda karsıma cıkmaya basladı ve pc accayip kasmalara girdi yani söyleki Yereldisk C veya Yerel Disk G ye giremiyorum donup kalıyor pc ve mavi bir ekran geliyor ardından düzeliyor 15 sn sonra vb ama Yerel Disk C Yada G açılmıyor ve bazende İnternet açılmıyor pc yeniden başlatmam gerekiyor bazende açılmasına ramen çok kasıyor yrd ederseniz sevinirim ? ? 

werty2 werty2 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba,

    Öncelikle cgminer.exe uygulamasının ne olduğundan bahsederek sizi bilgilendireyim;

    Bitcoin  herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir.

    Bitcoin sanal, dijital bir para birimidir. Belli bir merkezden kontrol edilmemektedir.  Bitcoin Madenciliği (Mining) Bilgisayarın GPU ve CPU'su kullanılarak Bitcoin üretmeye verilen isimdir. Bu işlem oldukça zahmetli ve maliyetli bir iştir. Çoğu zaman harcanan elektrik maliyetini karşılamayacak üretim yapılır.

    Sizin bilgisayarınızdaki bu cgminer.exe dosyası sizin izniniz olmadan sizin bilgisayarınızın kaynaklarını kullanarak, bu dosyayı sizin bilgisayarınıza yükleyen kişiye BitCoin kazandırıyor.

    Peki, cgminer.exe nasıl silinir?

    1. C:\Program Files\PCDApp klasörünü açınız.
    2. uninstaller.exe dosyasına iki kere tıklayın.
    3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Bu adımları uygulamanız sonucunda cgminer.exe'nin bir daha bilgisayarınızın açılışında başlatılmasını önlemiş olursunuz. Fakat korsan yazılım kullandığınızdan dolayı, cgminer.exe gibi daha farklı yazılımlar ile bilgisayarınızı paylaşıyor olmanız muhtemeldir.

    Bu yüzden bilgisayarınıza AdWCleaner yazılımını yükleyip, çalıştırmanız gerekiyor. Bu yazılım sizin birşey yapmanıza gerek kalmadan cgminer.exe tipindeki istenmeyen yazılım türlerini tarayıp size rapor veriyor. Raporda bulunan istenmeyen yazılımların sol tarafındaki kutucuğu işaretleyerek bunlardan kurtulabilirsiniz.

    Ve son olarak, korsan yazılım ve oyun kullanmamanızı tavsiye ediyorum. Bilgisayarınıza zarar vermesi dışında, bu yazılım ve oyunların yapımcılarının verdiği emeği bir bakıma hiçe sayıyorsunuz.

    Oğuzhan

    oguzhand95 oguzhand95 (1)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol