CGN havuzundan nasıl çıkabilirim?

0

İp tv kullanicisiyim yayın izlerken sürekli yayın donuyor. iptv yetkilisi cgn havuzuna atılmış olabilirsiniz dedi ne demek olduğunu bilmiyorum bu sorunu nasıl cozebilirim?

cagrisahan cagrisahan (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    CGN (Carrier Grade NAT)  / CGNAT (Carrier Grade NAT)

    Basitçe anlatayım. Servis sağlayıcın sana normalde sadece sana ait olan bir IP adresi atar. internette bu IP adresi ile gezersin.  İnternet servis sağlayıcılar çeşitli sebeplerden onlarca, yüzlerce, binlerce kullanıcıyı aynı IP adresi üzerinden internete çıkartabilirler. Bazen bunun sebebi internet servis sağlayıcının elinde yeterince IP adresinin olmamasıdır.  İşte bu duruma servis sağlayıcı pek çok kullanıcının aynı IP adresi üzerinden internete çıkmasını sağlayabilen CGNAT (Carrier Grade NAT) ağ yapısını kullanır.

    CGNAT (Carrier Grade NAT) kullanıldığında en büyük sorun kullanılan IP adresi bir hizmette engellendiğinde bu IP üzerinden internete çıkan tüm kullanıcılar yasaklanır.

    Bundan kurtulamanın yolu VPN kullanmak ya da servis sağlayıcınla iletişime geçmen olabilir. Bazı servis sağlayıcılar sana özel IP adresi verebilirler. 

    alattin alattin (16984)
    12 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol