.chk dosyaları nedir? .chk dosyaları nasıl açılır?

0

USB belleğim hasar gördü. Disk taraması sonrasında Found.000 gibi klasörler oluştu ve klasörler içinde uzantısı .chk olan bir sürü dosya var. FILE000.CHK gibi görünen bu dosyaları açmak mümkün mü? .Chk dosyaları nasıl açılır?  .chk dosyalarını nasıl tekrardan resimlere dönüştürebilirim?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .chk dosyaları disk taraması sonrasında, kaybolan, bozulan dosyalardan kurtarılan dosya parçalarıdır. Bu dosyalar hasar gören diskte FOUND.000 gibi klasörlerde bulunur.

    CHK dosyalarını orijinal uzantılarına dönüştürecek ücretsiz bir program var. Adı: UnCHK

    UnCHK uygulaması chk uzantılı dosyaların tekrardan orijinal JPG PSP PSD GIF ZIP CAB EXE DLL OCX WRI BMP DOC PPT XLS PDF RTF HTM WAV MID AVI RAR TIF MP3 WPD FPX EPS CLP gibi uzantılara dönüştürülmesini sağlıyor.

    UnCHK uygulamasını buradan indirebilirsiniz: UnCHK indir

    UnCHK uygulamasını indirdikten sonra zip dosyasından çıkartın. Daha sonra uygulamada Whole Files seçeneğini seçip tüm dosyaları taratın ve chk uzantılarını otomatik olarak düzeltmesini bekleyin.

    UnChk çalıştırırken Kod yürütülmesi devam edemiyor çünkü msvbvm50.dll bulunamadı hatası alırsanız şu linkte anlattıklarımı yapın: Kod yürütülmesi devam edemiyor çünkü msvbvm50.dll bulunamadı

     

     

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

    • msvbvm50 eksik uyarısı alıyorum, readme de bu uyarıyı alacağımı ve microsofttan yüklemem gerektiğini yazıyor ama microsofttan bulamıyorum. Nasıl çözerim bu sorunu? mmamac75 2 yıl önce
    • @mmamac75 yukarıya indirme linki ve çözüme dair link bıraktım. alattin 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol