Chrome Adblock'u engelleyecek mi?

0

Bir haber okudum Google Chrome AdBlock'u engelleyecekmiş. Yani artık Adblock Chrome'a yüklenemeyecekmiş. Bu haber doğru mu? Chrome neden böyle bir şey yapıyor?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Evet ben de okudum öyle bir haber. Kötü amaçlı uzantıları olabildiğince kısıtlamak yani güvenliği daha da arttırmak adına bazı değişiklikler yapacakmış.

    Şöyle ki bir sonraki güncellemelerde webRequest API adı verilen bir API'ın engelleneceği söyleniyor. Bu API'ı kullanabilen uzantılar, bağlı olduğu bir sunucuyla veri alışverişi gerçekleştirebiliyor, internet trafiğini denetleyebiliyor. API'ı aynı zamanda uBlock Origin gibi reklam engelleyiciler de kullandığı için dolasıyıla artık reklam engelleyiciler görev yapamayacak.

    Ben genel olarak böyle anladım.

     

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Sadece Chrome değil Chromium tabanlı tüm tarayıcılar bundan etkilenir. Mesela Opera Browser. Vivaldi, Torch, Brave de Chromium tabanlı.  Kesin olmamakla birlikte Google böyle bir çalışma yapıyor diye haberler var. Bunda sebep reklamları Google Chrome'un kendi engellemek istemesi. Tabi reklamdan kastım Google'un kendi reklamları değil. Örneğin dizi siteleri gibi sitelerde çıkan türden reklamlar.

      Adblock yüzünden Google ve doğal olarak web sitesi sahipleri para kaybediyor. Bir web sitesinin ayakta kalabilmesi için reklam olmazsa olmazdır.  Herkes adblock ile reklam engelleme peşinde. Ben de Adblock kullanıyorum ama bilinçli kullanıyorum. Bazı sitelerde reklamlara izin veriyorum bazılarında izin vermiyorum.  Kullanılacaksa böyle kullanılmalı.  İllegal yollardan emek hırsızlığı ile para kazananla emek vererek bir şeyler üretmeye çalışanlar aynı kefeye konmamalı.

      hakan hakan (15409)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol