Chrome.exe uygulamasının grafik donanımına erişimi engellendi sorunu

0

Son zamanlarda sayfalarda dolaşırken ne zaman olacağı belli olmayan linke tıkalrken sekme açarken bile chrome.exe uygulamasının grafik donanımına erişimi engellendi uyarısı alıyorum günde 1-2 kez yapıyor herşeyi denedim driver güncel chipset driverları güncel ekran kartımda ısınmıyor nette birçok çözüm yazılmış hepsini denedim donanım hızlandırmayı filan kapattım kullandım ama nafile chrome u kaç kere kaldırıp temiz kurulum yaptım driverı kaldırıp yükledim ama yok rahatsız edici bir uyarı bir türlü anlayamadım nedenini  

Sistemim:

Gigabyte GA-990X UD3 Anakart

Sapphire 1 GB HD6850 Ekran kartı

Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600 Bellek

Windows 8.1 Pro kullanıyorum



 

huseyiny huseyiny (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Uygulamanın Grafik donanıma erişimi erişimi engellendi.

    Chrome.exe uygulamasının Grafik donanımına erişimi engellendi.

    aldığınız hata bu ise şunları kontrol ettiğinizi düşünüyorum, yine de bir kontrol listesi olması açısından  atladığınız bir işlem olabilir diye yazıyorum.

    • Windows 8.1 güncel. Tüm yamalar yüklenmiş durumda.
    • Display Driver Uninstaller ile ekran kartı kaldırıldı ve ekran kartı sürücüleri güncel ve GPU üretici sitesinden yüklendi (AMD sitesinden yüklendi)
    • Display Driver Uninstaller ile ekran kartı kaldırıldı Yukarıdaki seçenek denendi ise Ekran kartı sürücüsü Sapphire sitesinden indirildi ve kuruldu.
    • Anakart sürücüleri ve BIOS güncellendi.
    • Tüm sürücüler güncellendi.
    • Varsa antivirüs yazılımı kaldırıldı.
    • Bilgisayar açıldığında çalışan uygulamalar ve hizmetler devreden çıkartıldı.

    Tüm bu işlemleri yaptysanız ve sonuç alamadıysanız geriye tek kalan  temiz Windows kurulumu gerçekleştirmek. Yedeklerinizi alıp Windows 8 'i yeniden yüklemeli, güncelleştirmeleri yükledikten sonra sürücüleri yüklemelisiniz.

    hakan hakan (15409)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Bazan çok karmaşık gibi görünen problemler hiç akla gelmeyen bir basit müdahale ile çözülebiliyor. Hatta problem sebebi ile ilgili bir fikir sahibi olunamadığı hallerde bile..

      Sistem geri yüklemesi yapmadıysan birde bunu yapmanı tavsiye ederim. Problemin bulunmadığı bir geri alma noktasına/böyle bir tarihe geri al bir bakalım. Kimbilir, belkide problemin bu şekilde çözülebilecektir. 

      Denemekte fayda olur diye düşünüyorum.

      Edit: Yine basit bazı hususları dikkate getirmek istiyorum. Sistem saat ve tarihi doğrumu/ayarlımı? Güvenlikle ilgili bazı testler yaptınmı? Mesela UAC, güvenlik duvarı ve antivirüsü kapatarak denemeler yapmak gibi? Birde "hüseyin" profiline girilmiyor ( "/" uygulamasında server hatası). Sebep ne ola? Bunadamı bakmak lazım yoksa?  Yerel ağında bir problem olabilirmi? Bağlantını değiştirerek deneme imkanın varmı (3G ile mesela,, Android akıllı telefon modem olarak kullanılabilir. Veya 3G USB adaptör..).

      Gerçi herşeyi yaptığını belirtmiştin ama belki bunlar yapılmadı. Bir ihtimal.. 

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

      • display driver uninstaller ile tekrar sürücüyü kaldırıp kurdum şuan bir sorun yok gibi profilime bende giremiyorum onu bilmiyorum neden uac kapalı windows defender kullanıyorum antivirüs kurulu değil huseyiny 9 yıl önce
      • Düzelmiştir artık herhalde, geçmiş olsun. Ama UAC'ı aç yine, önemlidir bu güvenlik (Problem nüksederse yeniden kapatabilirsin). Eğer sistemde özel olarak bir antivirüs programı kurulu değilse Defender'in arabirimde Ayarlar sekmesinden "Geçek zamanlı korumayı aç" seçeneği mutlaka seçili (etkin) hale getirilmelidir. Gerçi default ayar bu şekildedir ama yine bir kontrol etmekte fayda olur. Profililine girilememesi konusu ise senin sistemin ile ilgili olmayıp, uzmanım.net'te vukubulan bir hata kaynaklı olması lazım. Bunu test etmek için yine uzmanım net'te aynı PC'den başka bir kullanıcı ismiyle yeni bir hesap açabilirsin (Test sonucu belli olduktan sonra hesabı kapatabilirsin) temmuz 9 yıl önce

      0

      Tek çözüm temiz bir Windows 8.1 kurulumu gibi gözüküyor çünkü hepsini denedim sadece chrome.da yaşıyorum bu sorunu

      huseyiny huseyiny (1)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Bir daha olabilecek kötü ihtimaller için sana Acronis True Image ile sistem imajı alarak yedekte bulundurmanı tavsiye ederim. Ben kendi PC'lerimde bu tedbir tarzıyla en olmadık problemleri dahi senelerden beri kolaylıkla bertaraf ediyorum :-) temmuz 9 yıl önce
      • Mesajıma edit yaptım. Bakmakta fayda olabilir. temmuz 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol