Chrome Şifrenizi değiştirin uyarısı nedir?

0

Google Chrome'da Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu. Chrome, XXX sitesinin şifresini hemen değiştirmenizi öneriyor. diye uyarı geliyor? Bu uyarı nedir?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Google Chrome güvenlik uyarısı bu https://uzmanim.net/soru/bir-site-veya-uygulamadaki-veri-ihlali-nedeniyle-sifreniz-ifsa-oldu-nedir/101610 adresinde @alattin uzunca anlatmış.

    Panik yapmaya gerek yok. Daha önce bu parolayı kullandığın bir site hack edilmiş. Bu sebepten bu parolayı artık kullanmamalısın.  Uyarı sadece o sitede yani uyarı aldığın site için geçerli.

    "Geçtiğimiz senelerde çeşitli sitelerde yaşanan hack sorunları nedeniyle yaklaşık 4 milyar parola ortaya çıktı. Örneğin sen hepsiburada.com'da bir hesap açtıysan ve hepsiburada.com hack edildiyse senin parolan saldırganların eline geçti demektir.   Bu 4 milyar parola şimdi ortalarda geziyor. Dileyen herkes bu parolalara eişebiliyor. Elbette saldırganlarda, siber korsanlarda da bu parola veritabanı mevcut."

    Özet olarak bu parolayı artık kullanma. Başka bir parola belirlemende fayda var.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Google Chrome artık herhangi bir sitede parola girdiğinde bu parola hack edilmiş mi kontrol etmeye başladı. Chrome 79 sürümünü kullanıyorsan mobil veya masaüstü fark etmez artık bu özellik devrede.

      Şuanda dünya genelinde 4 milyar parola ortalıkta dolaşıyor. Bu sebepten Chrome ek bir güvenlik önlemi getirdi.  Eğer bir sitede Chrome Şifrenizi değiştirin uyarısı alıyorsan şunu anlamalısın: Senin parolan da hack edilen parolalar arasında. Bu senin için bir güvenlik riski oluşturur. Parolanı değiştirmelisin.  Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle XX adet şifreniz ifşa oldu hatası gibi bir hata alıyorsan artık bu parolaları kullanma. Mümkünse kullandığın bu parolaları sitelere giderek değiştir.  Bu parolalar senin için önemli değilse (mesela ben forumlarda filan saçma sapan parolalar kullanıyorum, benim için önemi olmayan) hiç bir işlem yapmana gerek yok. 

      Ama senin için önemli sitelerde mutlaka farklı gelişmiş parolalar kullan.

      alattin alattin (16999)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol